8,4/10 973 beoordelingen

Parkeren Charleroi Airport

Wijzig vliegveld
Group 3 om te boeken 3 MIN
checkmark
Beste deals
checkmark
Meer dan 3 miljoen klanten wereldwijd
checkmark
Gratis reserveringen annuleren/wijzigen
Informatie
info car
Parkeeraanbieders
13
info message
Best beoordeeld
ACE Parking
info checkmark
Goedkoopste
PARK TO GO
info compass
Dichtstbij de luchthaven
Parkwall

Bekijk de parkeerplaatsen op de kaart

Parkeren Charleroi Airport

Bij Parkos kun je gemakkelijk de beste en goedkoopste aanbieder vinden voor parkeren Charleroi Airport. De parkeertarieven voor een parkeerplek in de buurt van de luchthaven van Charleroi kun je eenvoudig met elkaar vergelijken. Bovendien kun je direct online reserveren. Luchthaven Charleroi is het tweede grote vliegveld van België. Charleroi Airport staat ook bekend als luchthaven van Gosselies. Het ligt aan de noordkant van Charleroi en valt onder de deelgemeenten van de nabijgelegen dorpen Gosselies en Ransart. De luchthaven zelf is ook bekend als luchthaven Brussels South Charleroi Airport. De andere grote luchthaven bij Brussel is Zaventem Brussels Airport.

Inhoud:

  1. Goedkoop Parkeren
  2. Shuttle & Valet Parking
  3. Lang Parkeren
  4. Vergelijk Parkings

Pas sinds 1997 is Charleroi Airport in gebruik voor passagiersvluchten. In 2001 is vliegveld Charleroi volledig in gebruik genomen als vliegveld voor de passagiersvluchten. Vanaf dat moment is het aantal reizigers dat via luchthaven Charleroi vliegt aanzienlijk toegenomen. Dat komt doordat er in 2008 een nieuwe terminal op Brussel Charleroi Airport is geopend. Hierdoor konden er nog meer reizigers vanaf Airport Charleroi vliegen. Ook nu zijn er nog steeds plannen om de luchthaven Charleroi uit te breiden.


Met het openbaar vervoer, zoals lijn a, reis je naar Charleroi Airport. Vaak is het echter praktisch om met je eigen auto te reizen. Het is belangrijk dat je vooraf een parkeerplaats reserveert. De vele reizigers zorgen voor veel drukte bij het parkeren luchthaven Charleroi. Parkeerplekken die dicht bij luchthaven Charleroi liggen zijn de officiële parkeerplaatsen P1, P2 of P3. Het nadeel van het auto parkeren op deze officiële parkeermogelijkheden bij de luchthaven is dat deze prijzig zijn. Kies je voor een andere aanbieder van parkeren bij Charleroi dan heb je nog steeds rechtstreekse toegang tot Chaleroi Airport. Maar in tegenstelling tot de officiële parkings of het openbaar vervoer, ben je minder geld kwijt als je parkeert op deze voordelige parking. Bij Parkos vind je goedkope aanbieders voor parkeerplekken vlak bij de luchthaven. Kijk bijvoorbeeld bij Express Parking, Lock Park of Fly Charleroi. Parkos heeft op vliegveld Brussel Charleroi parkeermogelijkheden van zeven aanbieders. Iedere parking biedt een betrouwbare parkeerplaats en daarbij kun je aanvullend faciliteiten boeken of gerelateerde artikelen. Je kunt goedkoop lang parkeren met de beste service op Charleroi Airport via Parkos.


Goedkoop parkeren luchthaven Charleroi

Vliegen wordt steeds goedkoper, maar als je dan veel geld kwijt bent aan het parkeren bij een vliegveld, is een parking nog een aardige investering. Via Parkos is ook het parkeren bij Charleroi Airport voordelig. Goedkoop parkeren wil niet zeggen gratis parkeren. Maar als je een parkeerplaats boekt bij de luchthaven betaal je wel de laagste prijs voor lang parkeren. Bovendien staat je auto op een terrein waar een bewaker aanwezig is. Voor het tillen van je bagage kun je ook ter plaatse hulp vragen. Alle parkeermogelijkheden die je via Parkos reserveert, liggen rondom Brussel Charleroi Airport hebben. De parkeerplek van de parkeeraanbieder ligt niet op het vliegveld zelf. Dat zorgt voor lagere kosten waar je dus van profiteert tijdens het reserveren van de parkeerplek voor het parkeren Charleroi. De afstand tussen de parking en het vliegveld leg je af met een shuttle bus. Deze rechtstreekse bus brengt je in korte tijd naar de vertrekhal. Daarom is reservering aangeraden, zodat je zeker weet dat je bij aankomst op de parkeerplaats op tijd naar de luchthaven gebracht kan worden. Bij aankomst op de luchthaven staat de bus op de luchthaven klaar en deze brengt je naar de parkeerplaats.

navigation

Shuttle parkeren is beschikbaar op Charleroi Airport. Het maakt parkeren Charleroi Airport gemakkelijk. Je kunt zelf je auto parkeren op de gereserveerde parking. De shuttle bus brengt je naar de luchthaven. Deze bus staat al voor je klaar bij aankomst, zodat je op tijd bij de terminal bent. Als je dat prettig vindt, zal de chauffeur van de shuttlebus je helpen bij het tillen van je bagage, zowel op de parkeerplaats als bij de terminal op de luchthaven. Ook als je een parkeerplaats wilt reserveren voor een vlucht in de vroege ochtend of de late avond is dat geen probleem. De openingstijden van de parkings bij Airport Charleroi zijn afgestemd op de eerste en laatste vluchten op de airport. Ook als er onverhoopt vertraging is dan kun je nog steeds rekenen op de shuttle die je bij het vliegveld opwacht en je naar de parking in Charleroi brengt. Op de parkeerplaatsen blijft een medewerker van de parkeeraanbieder aanwezig totdat je vlucht geland is en je je auto op het terrein hebt opgehaald. Wat goed is om te weten, is dat vanaf 2019 op het vliegveld Charleroi een belasting van toepassing is voor automobilisten die het drop-off gebied, of kiss and ride, als parkeerplek gebruiken. Dit heeft invloed op de mogelijkheden van parkeeraanbieders voor het gratis aanbieden van de shuttleservice rondom de luchthaven. Veel parkeeraanbieders vragen nu ter plaatse een toeslag voor de shuttleservice. Dit is dan € 2,- per rit. Als dit bedrag afwijkt dan wordt dat apart vermeld.

“checklist”

Reserveer direct via Parkos een voordelige parking voor het parkeren bij Charleroi Airport. Je maakt daarbij gebruik van shuttle parkeren met de shuttle bus die je van de parking naar de airport van Charleroi brengt. Op onze site vergelijk je eenvoudig en snel het parkeren op parkeerplaatsen die dicht bij de terminal van Charleroi liggen. De parkeeraanbieder kan de sleutel voor je in bewaring houden op het beveiligde parkeerterrein. Er is een reden dat er op de parking bij Charleroi een onderscheid is tussen sleutels meenemen en de sleutel in bewaring geven. Verschillende parkeeraanbieders willen op de parkeerterreinen je auto zo parkeren dat deze vooraan staat als je uiteindelijk met de shuttledienst van je reis terugkomt. Zo kan de beschikbare ruimte op het terrein optimaal benut worden. En daar profiteer je dan weer van als je op reis gaat. De kosten van het parkeerterrein bij de airport van Charleroi kunnen daardoor ook lager blijven. Bij Propark kun je als optie kiezen voor een extra waspakket. Je auto wordt dan gewassen tijdens je afwezigheid. Bij terugkomst rijd je in een schone auto naar huis.

“reviews”

Door de tarieven voor het parkeren bij Charleroi Airport met elkaar te vergelijken, maak je een goed overwogen keuze. Vrijwel alle parkings op Charleroi Airport bieden parkeren in combinatie met de shuttlebus. Deze shuttle brengt je van de parking naar de airport bij vertrek. Ook bij terugkomst staat de shuttle van de parkeeraanbieder voor je klaar. Let bij je keuze niet alleen op de tijd die de shuttleservice nodig heeft om van de airport naar de parkings te rijden. Kijk ook of je de keuze hebt of je de sleutel zelf mee kunt nemen wanneer je de auto op Charleroi Airport parkeert. Of dat de parking op Charleroi Airport deze voor je bewaart tijdens je afwezigheid. Als je hulp kunt gebruiken bij het krijgen van een goede indruk van de verschillende aanbieders, kijk dan naar de cijfers die onze klanten aan de parkings Brussel Charleroi geven. Deze parkings bij Charleroir Airport worden gemiddeld met een 8,0 beoordeeld.

Kosten parkeren Charleroi Airport

Parkeren Charleroi Airport Aanbieder pakketten - parkeertarieven Foto: Live Parking
Parking Prijs per week Afstand Type parkeerplaats Type parking
Dsparking € 40,00 20 min Buiten Op loopafstand
Live Parking € 42,00 14 min Buiten Shuttle
New Park € 42,00 8 min Buiten Shuttle
Best Parking Fly € 42,00 10 min Binnen Shuttle
Royal Parking Fly € 45,00 8 min Buiten Shuttle
Aeropark Charleroi Low Cost € 47,00 2 min Buiten Shuttle
Fast Park Charleroi € 48,00 2 min Buiten Shuttle
Parkwall € 58,00 2 min Buiten Shuttle
ACE Parking € 61,00 4 min Buiten Shuttle
Insidepark € 77,00 7 min Binnen Shuttle

De kosten voor parkeren bij Charleroi Airport kunnen variëren, afhankelijk van de periode. De bovenstaande gegevens zijn berekend voor de periode van 1 september tot en met 8 september 2023.

Shuttle en valet parkeren

Op veel luchthavens kun je kiezen tussen shuttle en valet parkeren. Dit is op de luchthaven van Charleroi niet mogelijk. Bij valet parkeren parkeert een medewerker van de parking je auto voor je. Op Charleroi Airport is alleen de shuttleservice beschikbaar in de vorm van een shuttlebus.

Lang parkeren Charelroi

Veiligheid

Veiligheid: Bij de parkeerplaatsen rondom luchthaven Charleroi weet je zeker dat je je auto veilig parkeert tijdens het shuttle parkeren. Je kunt parkeren op een beveiligd parkeerterrein. Parkos controleert de verschillende aanbieders op Charleroi Airport regelmatig op alle geboden faciliteiten, waaronder de shuttlebus. Hierbij kijken we ook naar de getroffen veiligheidsmaatregelen, die we vervolgens voor je op de site bij de parking van Charleroi Airport vermelden.

Plan je reis

Plan je reis: Reis goed voorbereid naar Charleroi Airport. Je rekent daarom voldoende tijd als je zelf parkeert op een van parkings bij Charleroi Airport. Houd ook rekening met eventuele vertragingen onderweg. Wil je een snelle route naar de parking? Maak dan een goede planning van de route naar de parking zodat je op tijd bent op de luchthaven.

Hoe ver van tevoren moet ik bij mijn parkeerplek bij Charleroi aanwezig zijn?

Wanneer u vanaf Charleroi Airport vliegt en via Parkos een parkeerplek hebt gereserveerd, dient u te weten hoeveel tijd van tevoren u bij het parkeerterrein aanwezig moet zijn. Dit kan lastig zijn, wa…

Hoe werkt shuttle parkeren bij Charleroi?

Er zijn twee parkeermogelijkheden: shuttle en valet parkeren. Bent u benieuwd naar hoe shuttle parkeren bij Charleroi werkt? We leggen het u graag uit! Wanneer u kiest voor shuttle parkeren, rijdt …
Onze voordelen
usp car
Alle parkeerplaatsen zijn zorgvuldig geïnspecteerd
usp earth
De beste deals op parkeren bij vliegvelden
usp free
Gratis wijzigen en annuleren tot 24 uur voor aankomst
usp like
Vertrouwd door meer dan 3 miljoen klanten wereldwijd