Meer dan 500.000 klanten gingen u voor en kozen voor één van de 11 aanbieders bij Brussel Charleroi Airport

De voordelen van Parkos

Alle parkings persoonlijk geïnspecteerd

Gegarandeerd nergens goedkoper

Wijzigen en annuleren is gratis

Wij staan voor u klaar

Onze experts staan voor je klaar met advies over parkeerplekken vergelijken en beantwoorden graag je vragen.

Neem contact met ons op

Klanten beoordelen parkeeraanbieders met een 8,4

Klanten die via ons een parkeerplek hebben gereserveerd beoordelen deze gemiddeld met een 8,4/10 gebaseerd op 3592 beoordelingen.

Murad Zhulyagov

woensdag 24 november 2021

10

Goede keuze voor mensen die vaak reizen.

F. Ziani

dinsdag 23 november 2021

8

Op heen weg was perfect, maar terug komst heel erg teleurgesteld. Te lang moet wachten om op te halen niet op zelfde plek wat was afgesproken om op te halen , man spreekt geen andere taal dan Frans .vindt het heel jammer


Inhoud:

  1. Goedkoop Parkeren
  2. Shuttle & Valet Parking
  3. Lang Parkeren
  4. Vergelijk Parkings

Parkeren bij Charleroi

Parkeren Charleroi Airport is makkelijk. Op onze site kunt u gemakkelijk en snel de beste en goedkoopste aanbieder kiezen. Reserveer direct de beste parkeerdeal. Luchthaven Charleroi is de op een na grootste luchthaven van België. Er reizen per jaar meer dan 7.000.000 (zeven miljoen) passagiers via deze luchthaven. Deze luchthaven wordt ook wel Luchthaven van Gosselies genoemd en ligt ten noorden van Charleroi, in de deelgemeenten Gosselies en Ransart. In de volksmond wordt de luchthaven Brussels South Charleroi Airport genoemd en ligt op 46 kilometer afstand van Brussel.


De luchthaven is opgericht in 1919, destijds als school voor piloten. Vanaf 1997 zijn er pas enkele passagiersvluchten vertrokken vanaf Brussel Charleroi. Pas sinds 2001 is de luchthaven volledig in gebruik voor passagiersvluchten. In 2001 passeerden 773.431 mensen de luchthaven. Dit is in een tijdsbestek van zestien jaar opgelopen tot een aantal van 7.698.767 passagiers in 2017. Sinds 2008 zijn de passagiersaantallen per jaar aanzienlijk gestegen, dit heeft te maken met een extra terminal dat werd gebouwd in 2008. Dankzij deze extra terminal kan Brussel Charleroi Airport 5.000.000 (vijf miljoen) passagiers extra per jaar verwerken. Tegenwoordig wordt voor luchthaven Charleroi gekeken naar mogelijkheden tot uitbreiding van de luchthaven.

Zoveel mensen die via Brussel Charleroi Airport reizen zorgt ook voor een grote vraag naar parkeerplekken. Het is mogelijk om te parkeren op P1 P2 of P3 bij de luchthaven maar dit is meestal erg prijzig. Kies daarom voor een goedkope aanbieder die ook nog eens meer service biedt dan de parkeerplekken van de luchthaven. Wanneer u via Parkos een parkeerplek reserveert bij een van onze zeven verschillende aanbieders bij Charleroi Airport bent u verzekerd van een betrouwbare aanbieder en altijd de beste service. Goedkoop lang parkeren Charleroi Airport was nog nooit zo makkelijk.


Parkeerreserveringen - De belangrijkste actuele informatie voor Charleroi airport

🚙 Aantal parkeerterreinen: 11 parkeerterreinen
🏆 Best beoordeeld: Servi-Parking
💶 Goedkoopste: 123Parking Low-Cost
🛫 Dichtst bij vliegveld: Parkwall


Goedkoop parkeren bij Charleroi Airport

De afgelopen jaren is de trend dat vliegen steeds goedkoper wordt. Wanneer vliegen goedkoper wordt, waarom zou parkeren bij vliegvelden dan duur moeten zijn? Met Parkos kunt u goedkoop parkeren bij Charleroi Airport. Wanneer u via Parkos uw parkeerplek reserveert bent u verzekerd van de laagste prijs en kunt u veilig en betrouwbaar uw auto parkeren. De parkeeraanbieders die u via Parkos kunt boeken zijn aanbieders die hun parkeerterreinen rondom Brussel Charleroi Airport hebben. U kunt via Parkos niet parkeren op de luchthaven Charleroi. Doordat de parkings zich rondom de luchthaven bevinden is de prijs die u bij Parkos krijgt zo laag in vergelijking met het parkeren bij P1 P2 of een van de andere parkeerplaatsen van Charleroi Airport. U wordt van de parkeerplaats naar het vliegveld gebracht door middel van een shuttle bus, deze zal voor u klaar staan op het moment dat u aankomt bij de parking en zal u weer terug naar uw auto brengen bij terugkomst van uw reis. Dit is de perfecte combinatie van vliegen en parkeren en dat ook nog voor de laagste prijs.

Bij Charleroi Airport kunt u gebruik maken van shuttle parkeren. Bij shuttle parkeren rijdt u naar de parkeeraanbieder om daar uw auto te parkeren op het terrein. Vervolgens zal er voor u een shuttle bus voor u klaar staan om u van de parkeeraanbieder naar de luchthaven te vervoeren. De chauffeur van de shuttlebus zal u, wanneer nodig, helpen met uw bagage. Alle parkeeraanbieders die bij Parkos staan aangesloten openen om 04.00 uur, de eerste vlucht die vertrekt in de ochtend vanaf Charleroi is op zijn vroegst 06.30 uur. Er stijgen bij Charleroi Airport vliegtuigen op vanaf 06.30 uur tot en met 23.30 uur, dit is wettelijk bepaald. Er mogen wel na 23.30 uur nog vliegtuigen terugkeren op de luchthaven. Dit is de reden dat veel parkings nog tot 01.00 uur geopend zijn, anderen zijn tot middernacht geopend. Mocht het voorkomen dat uw vlucht vertraging heeft en uw vlucht na sluitingstijd van de parking terugkomt dan hoeft u niet bang te zijn, hier zullen zij rekening mee houden en zij zullen u niet in de kou laten staan. Er zal een medewerker van de parking aanwezig blijven tot u uw auto heeft op kunnen halen.

Let op: Sinds het einde van 2019 heeft vliegveld Charleroi een belasting ingevoerd voor alle voertuigen die gebruik maken van het drop-off gebied (kiss and ride). Hierdoor is het voor parkeerterreinen niet meer mogelijk om gratis shuttle diensten aan te bieden. Voor het gebruik maken van de shuttledienst wordt ter plekke €2,- per rit in rekening gebracht tenzij anders vermeld.

U bent via Parkos verzekerd van de beste parkeerdeal. U kunt op onze site gemakkelijk en snel de verschillende parkeeraanbieders met elkaar vergelijken en de parkeeraanbieder kiezen die bij u past. Zo is er bijvoorbeeld onderscheid tussen de aanbieders als het gaat om uw sleutels meenemen op reis. Het is niet bij elke aanbieder mogelijk om uw sleutels mee te nemen. Het is bij Eco Park mogelijk om te kiezen voor een extra waspakket. Dit houdt in dat uw auto gewassen wordt terwijl u op reis bent. U kunt dan bij terugkomst in een volledig schone auto uw reis naar huis vervolgen.

Vergelijk onze verschillende aanbieders en maak een weloverwogen keuze. Vergelijk het prijsverschil en ook de andere voordelen van alle parkings. Vindt u het bijvoorbeeld belangrijk dat u uw sleutels mee mag nemen op reis dan kunt u een aanbieder kiezen waarbij dit mogelijk is. Maak geen overhaaste beslissing en vergelijk gemakkelijk op onze site alle verschillende aanbieders rondom Brussel Charleroi Airport. Om een goede keuze te maken en alle aanbieders goed met elkaar te kunnen vergelijken hebben wij een overzicht van de cijfers die onze klanten ons geven. De parkings bij Charleroir Airport worden gemiddeld met een 8,0 beoordeeld.

Shuttle- en valet parkeren

Kies uw manier van parkeren. Bij de luchthaven van Charleroi is het niet mogelijk om gebruik te maken van valet parkeren maar het is mogelijk om bij een van onze zes aanbieders gebruik te maken van shuttle parkeren.

Lang parkeren Charelroi

Veiligheid

Veiligheid: Heeft u alle verschillende aanbieders van parkeerplaatsen rondom luchthaven Charleroi vergeleken? Dan wilt u natuurlijk dat uw auto bij een veilige betrouwbare aanbieder staat en dat u met een gerust hart op reis kunt. Parkos inspecteert persoonlijke alle locaties van de aanbieders die bij Parkos aangesloten zijn. Bij deze inspectie wordt gekeken naar welke faciliteiten de parking te bieden heeft en wat voor veiligheidsmaatregelen de parking getroffen heeft. Alle aanbieders die bij Parkos aangesloten zijn beheren een volledig beveiligd parkeerterrein, 7 dagen per week, 24 uur per dag. De parkings zijn ook geopend in het weekend en niet alleen van ma tm vr.

Plan uw reis

Plan uw reis: Plan uw reis. Om met een gerust hart op reis te kunnen raden wij u aan uw reis goed te plannen van te voren. Plan niet alleen uw reis door een vliegticket en een parkeerplek te boeken maar plan ook de reis naar de parking. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat er onderweg naar de parking wegwerkzaamheden plaatsvinden. Houd daarom voordat u vertrekt altijd de verkeersinformatie in de gaten en plan uw route naar de parking zodat u optijd bent op de luchthaven.

Bekijk de parkeerplaatsen op de kaart

Voor meer informatie over de desbetreffende parkeerplaats drukt u op het "P" icoon. Plan uw route naar Brussel Charleroi Airport