Parkos
user
Toggle Navigation
Complete gids voor de luchthaven van Düsseldorf: terminals, parkeren en vervoersopties
6 minuten leestijd

Complete gids voor de luchthaven van Düsseldorf: terminals, parkeren en vervoersopties

Hoeveel terminals heeft de luchthaven van Düsseldorf? De luchthaven van Düsseldorf (DUS) is een van de drukste luchthavens in Duitsland en beschikt over drie terminals: Terminal A, Terminal B en Terminal C. Deze terminals bevinden zich in één eenvoudig te navigeren complex. Terminal A bedient Lufthansa en andere leden van de Star Alliance, Terminal B bedient binnenlandse en Europese vluchten met luchtvaartmaatschappijen zoals British Airways en Eurowings, en Terminal C is bestemd voor langeafstandsvluchten buiten de Schengenzone, zoals die van Emirates en Qatar Airways​.
Omdat de terminals verbonden zijn, kunnen passagiers gemakkelijk tussen de terminals lopen in slechts een paar minuten, zonder de noodzaak van shuttle-diensten.

Hoe kom ik van de luchthaven van Düsseldorf naar het stadscentrum?

De luchthaven van Düsseldorf ligt slechts 7 kilometer van het stadscentrum, waardoor het zeer goed bereikbaar is. De luchthaven biedt verschillende transportopties om het stadscentrum te bereiken:

  • SkyTrain: Dit is een monorailsysteem dat de Düsseldorf Flughafen Fernbahnhof (het treinstation voor langeafstandsreizen) met de terminals verbindt. De SkyTrain rijdt om de paar minuten en biedt een snelle verbinding met S-Bahn-diensten naar het stadscentrum​(HolidayCheck).
  • S-Bahn (S11): Deze treinservice verbindt de luchthaven rechtstreeks met het centraal station van Düsseldorf en het stadscentrum in minder dan 15 minuten, wat het een snelle en handige keuze maakt​.
  • Taxi: Taxi’s zijn beschikbaar net buiten de terminal, en een rit naar het stadscentrum kost ongeveer €30 en duurt ongeveer 15 minuten​(Flughafen.tips).

Welke parkeermogelijkheden zijn er op de luchthaven van Düsseldorf?

De luchthaven van Düsseldorf biedt een breed scala aan parkeermogelijkheden, zowel voor kort als lang parkeren:

  • P3: Gelegen dicht bij de terminal, biedt P3 een premiumoptie met gemakkelijke toegang tot de luchthaven voor korte verblijven.
  • P4 en P5: Deze parkeergarages zijn verbonden met de terminals via de SkyTrain, wat ze een handige optie maakt voor lang parkeren.
  • P23: Ideaal voor budgetbewuste reizigers, P23 biedt een goedkopere parkeermogelijkheid, met pendeldiensten die naar de terminal rijden​.

Parkeren van tevoren boeken kan zowel tijd als geld besparen. Door gebruik te maken van een vergelijkingsplatform zoals Parkos, kun je de beste parkeermogelijkheden rond de luchthaven van Düsseldorf vergelijken, wat zorgt voor een veilige en voordelige keuze.

Welke diensten zijn er beschikbaar op de luchthaven van Düsseldorf?

De luchthaven van Düsseldorf is goed uitgerust met diensten om een comfortabele reiservaring te garanderen:

  • Eten en winkelen: De luchthaven heeft verschillende eetgelegenheden, variërend van fastfood zoals McDonald’s tot meer verfijnde eetgelegenheden. Er zijn ook verschillende taxfree winkels en luxe merken, waardoor reizigers kunnen winkelen terwijl ze wachten op hun vlucht​.
  • Lounges: Voor wie wil ontspannen voor de vlucht, kunnen premiumreizigers toegang krijgen tot VIP-lounges. Deze lounges bieden een rustige, comfortabele omgeving met gratis Wi-Fi, eten en drinken​(Flughafen.tips).
  • Wi-Fi: Gratis Wi-Fi is beschikbaar in de hele luchthaven, waardoor het gemakkelijk is voor reizigers om verbonden te blijven​(HolidayCheck).
Welke diensten zijn er beschikbaar op de luchthaven van Düsseldorf?

Hoe verplaats ik me tussen de terminals op de luchthaven van Düsseldorf?

De luchthaven van Düsseldorf is ontworpen voor eenvoudig vervoer, met alle drie de terminals—A, B en C—gelegen in hetzelfde complex. Je kunt gemakkelijk tussen de terminals lopen, en het duurt slechts een paar minuten. Deze handige indeling betekent dat er geen behoefte is aan shuttles of extra transport om tussen de terminals te wisselen​.

Conclusie

De luchthaven van Düsseldorf biedt een soepele en gemakkelijke reiservaring, zowel voor korte- als langeafstandsvluchten. Met drie eenvoudig te navigeren terminals, uitstekende parkeermogelijkheden en directe verbindingen met de stad, is DUS een uitstekende keuze voor reizigers. Als je met de auto naar de luchthaven gaat, overweeg dan om van tevoren parkeermogelijkheden te vergelijken en te boeken via Parkos, zodat je een probleemloze reis hebt.