Routebeschrijving naar Keulen Bonn Airport

Op deze pagina kunt u uw reis plannen naar Keulen Bonn Airport. Tevens staan hier handige tips voor als u per auto door Duitsland rijdt.

Adresgegevens

Keulen Bonn Airport

Kennedystraße
51147 Köln
Duitsland

Verkeersinformatie:

Het is vooral in de zomer heel druk op de wegen in Duitsland. Veel mensen gaan er op vakantie en vooral op reis door het land heen. Daarom geven wij u alvast wat handige informatie over het verkeer in Duitsland en over de bereikbaarheid van Keulen Airport.

Keulen is goed bereikbaar met de auto. De wegen rondom Keulen zijn wel erg druk tijdens de spits, neem dus ruim de tijd om naar het vliegveld te rijden. Check ook vooraf of er file’s of werkzaamheden op uw traject zijn.De afslag naar het vliegveld staat duidelijk aangeven als: Flughaven.

De volgende reistijden zijn van toepassing bij normale weersomstandigheden:

Groningen → vliegveld Keulen 315 km / 3:18 uur
Maastricht → vliegveld Keulen 116 km / 1:12 uur
Utrecht → vliegveld Keulen 232 km / 2:28 uur
Amsterdam → vliegveld Keulen 266 km/ 2:52 uur

mehr lesen…

Handige informatie Duitsland:

Veiligheidsvest

In Duitsland is het verplicht om een veiligheidsvest binnen je handbereik in je auto te hebben. Als u pech heeft onderweg bent u verplicht om een veiligheidsvest aan te doen terwijl u de gevarendriehoek op ruime afstand achter de auto zet. En één veiligheidsvest is eigenlijk niet genoeg. Dit zou één veiligheidsvest per persoon moeten zijn. Indien u pech heeft met de auto moeten alle passagiers de auto verlaten en een veiligheidsvest dragen.

Flitspaalsignalering

Het is in Duitsland verboden om gebruik te maken van apparatuur die flitspalen kan detecteren. Denk hierbij aan een navigatiesysteem of navigatie apps voor op je telefoon. Je mag niet eens in het bezit zijn van deze apparatuur op je telefoon of navigatie. Zorg er dus voor dat je de apps van je telefoon verwijderd, en ook van je navigatiesysteem. Ook al heb je de navigatie niet aangesloten, dan ben je toch strafbaar.

Milieusticker

Als buitenlander in Duitsland ben je verplicht om in bepaalde delen van het land een milieusticker op de auto te hebben. Een milieuzone wordt ook wel een Umweltzone genoemd. De autosnelwegen zijn geen onderdeel van deze Umweltzone. Wanneer u dus naar het vliegveld van Keulen rijdt hoeft u geen sticker in uw bezit te hebben. Ook in de buurt om het vliegveld heen heeft u deze niet nodig. Heeft u toch een sticker nodig omdat u de binnenstad van Keulen nog gaat bezoeken? Deze kunt u vinden via de ANWB winkels of online bestellen.

Wij staan voor je klaar

Onze experts staan voor je klaar met advies over parkeerplekken vergelijken en beantwoorden graag je vragen.

Neem contact met ons op