Parkos
user
Toggle Navigation

Route naar Maastricht Aachen Airport

Op deze pagina kan je jouw reis naar Maastricht Aachen Airport plannen. Hier staan ook handige tips om met de auto door The Netherlands te rijden.
Belangrijke informatie - snelle info: Verkeersinformatie

Plan je route hier

Startpunt
Parkeeraanbieder
Parkeerdienst
Als je op de onderstaande stappen klikt, kun je inzoomen op de gedetailleerde routebeschrijving.
× Wijzig 06B8FACA-02C7-4745-B4F8-A78D3BA5FBF8 Print

Adresgegevens

Maastricht Aachen Airport
Vliegveldweg 90 The Netherlands
Select your provider & service above

Parkeerinstructies

 • Verkeersinformatie

  chevron

  Maastricht Airport route

  Wanneer je reist vanaf Maastricht Airport is het van groot belang om de correcte informatie te verkrijgen met betrekking tot de route, verkeersinformatie en handige reistips. We begrijpen dat je graag op tijd en zonder enige moeite op de luchthaven wilt aankomen, zodat je direct kunt beginnen aan je reis. Om ervoor te zorgen dat je reis zonder haperingen verloopt, stellen we hier alle relevante informatie beschikbaar die je nodig hebt voor een probleemloze start van je avontuur vanaf Maastricht Airport.


  Verkeersinformatie

  Wanneer je op reis gaat via Maastricht Aachen Airport is het handig om informatie te hebben met betrekking tot het verkeer. Het verkeer rondom Maastricht kan wel eens te maken hebben met opstoppingen en files. Vooral wanneer je via de A2 vanuit Eindhoven rijdt, raden wij je aan de verkeersinformatie goed in de gaten te houden. Je wilt natuurlijk wel op tijd ingecheckt zijn voor je vlucht.


  Openbaar vervoer

  Als je van plan bent om met het openbaar vervoer te reizen, hebben we alvast wat handige informatie voor je verzameld. Lijn 30, beheerd door Arriva, is de ideale verbinding van en naar de luchthaven. Deze buslijn biedt regelmatige diensten en stopt recht voor de terminal van Maastricht Airport. Bovendien kun je onderweg op verschillende belangrijke stations in- en uitstappen, waaronder de NS-stations van Maastricht, Sittard, Beek-Elsloo, en het Arriva-station in Meerssen. Vanaf deze stations kun je vervolgens verder reizen naar diverse bestemmingen binnen Nederland. Het openbaar vervoer is dus een handige en toegankelijke manier om naar en van Maastricht Airport te reizen. Maar dit is vaak wel een duurdere optie. Ook heb je te maken met de strakke tijden van het openbaar vervoer. Daarom kun je via Parkos parkeerplaatsen bij Maastricht Airport vergelijken, zodat jij met je eigen auto naar het vliegveld kunt komen.


  Parkeren bij Maastricht Aachen Airport

  Als je ervoor kiest om met de auto naar Maastricht Airport te reizen, zijn er diverse parkeermogelijkheden beschikbaar. Het is slim om vooraf je parkeerplek te reserveren om zeker te zijn van beschikbaarheid. Eenmaal op het terrein hoef je enkel de borden te volgen naar de aangewezen parkeerzone. Vergeet ook niet de vermelde tarieven en eventuele online boekingskortingen te bekijken.


  Onder normale omstandigheden kun je uitgaan van de volgende reistijden:

  Maastricht -> Maastricht Airport 14,7 kilometer / 0:16 uur
  Eindhoven -> Maastricht Airport 78,0 kilometer / 0:56 uur
  Nijmegen -> Maastricht Airport 127 kilometer / 1:28 uur
  Breda -> Maastricht Airport 138 kilometer / 1:30 uur
  Utrecht -> Maastricht Airport 171 kilometer / 1:55 uur
  Rotterdam -> Maastricht Airport 189 kilometer / 2:13 uur
  Amsterdam -> Maastricht Airport 203 kilometer / 2:17 uur


  Handige informatie voor onderweg

  Aangezien je met de auto reist, raden we je aan om je auto technisch te controleren voordat je op reis gaat. Dit verkleint de kans op pech onderweg, zodat je met een gerust hart aan je reis kunt beginnen. Hierbij gaat het vooral om de basiszaken zoals de vloeistoffen. Zorg ervoor dat je oliepeil voldoende is en dat er genoeg koelvloeistof in het reservoir van je auto zit.

  Daarnaast raden we je aan om je bandenspanning te controleren, inclusief die van het reservewiel. Ook is het van belang dat je verlichting goed werkt, dus controleer deze voordat je op reis gaat.


  Brandstof

  Rijdt jouw auto op benzine, diesel of LPG? Dit is geen probleem in Nederland, want hier kun je vrijwel alle brandstoffen tanken. Wel willen we je erop attenderen dat LPG niet overal verkrijgbaar is. Vooral bij tankstations in de bebouwde kom bestaat de kans dat je van de koude kermis thuis komt. Het gebrek aan deze brandstof heeft te maken met veiligheidsmaatregelen die van toepassing zijn op LPG. Wil je geld besparen? Dan is het vaak een goed idee om binnen de bebouwde kom te tanken. Tankstations langs de snelweg hanteren doorgaans hogere prijzen.


  Pechhulp Nederland

  Als je ondanks de technische controle van je voertuig toch pech hebt, kun je natuurlijk een beroep doen op de ANWB Wegenwacht. Zij staan klaar om je weer op weg te helpen. Wel raden we je in dit geval aan om lid te worden van de ANWB. Als je namelijk gebruik wilt maken van de Wegenwacht zonder lidmaatschap, worden er extra kosten in rekening gebracht. Deze kosten zijn waarschijnlijk hoger dan de kosten van een jaarlijks lidmaatschap.


  Maximumsnelheid

  Ondanks dat je waarschijnlijk bekend bent met de Nederlandse verkeersregels, willen we je erop wijzen dat de volgende snelheidslimieten van kracht zijn in Nederland. Op snelwegen varieert de snelheidslimiet van 100 kilometer per uur tot 130 kilometer per uur. Op N-wegen geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur, terwijl in de bebouwde kom de snelheidslimiet 30 of 50 kilometer per uur is, afhankelijk van de bewegwijzering.


Heb je het juiste antwoord niet gevonden? Neem contact op met één van onze medewerkers.
Bel ons
Nu open
050 808 0177
Bekijk alle openingstijden
Stuur ons een e-mail
Antwoord binnen 24 uur
info@parkos.com
we zijn hier om je te helpen!