Routebeschrijving naar Frankfurt Airport

Op deze pagina kunt u uw reis plannen naar Frankfurt Airport. Tevens staan hier handige tips voor als u per auto door Duitsland rijdt.

Vertrekpunt
Parkeeraanbieder
Parkeerdienst

Als u op één van de stappen hieronder klikt, kunt u inzoomen op de gedetailleerde routebeschrijving.

Geef hierboven uw vertrekpunt en parkeeraanbieder op.

Adresgegevens

Frankfurt Airport

Hugo Eckner Ring
60549 Frankfurt
Duitsland

Handige informatie Duitsland:

Veiligheidsvest

In Duitsland is het verplicht om een veiligheidsvest in de auto te hebben. Deze moet je bewaren binnen handbereik. Indien je met pech langs de weg komt te staan en je buiten de auto bent, moet je een veiligheidsvest dragen. Het wordt daarom aangeraden één veiligheidsvest per persoon mee te hebben in de auto.

Flitspaalsignalering

Apparatuur waar flitspaal signalering opstaat is verboden in Duitsland. U mag het niet gebruiken maar ook niet op uw navigatiesysteem of app hebben staan. Deze signalering kan op uw TomTom staan, maar ook op een navigatie app op uw telefoon. Zorg er daarom voor dat u dit systeem verwijdert voordat u Duitsland binnengaat.

Millieusticker

Indien u vaker via Duitsland reist, heeft u misschien wel eens gehoord van de Umweltzones. Binnen deze zones is het verplicht een milieusticker op uw auto te hebben. Let wel, u heeft geen milieusticker nodig indien u naar Dusseldorf Airport of naar de parkeeraanbieder rijdt.

Er zijn drie soorten varianten van deze milieusticker, de groene, de gele en de rode. Afhankelijk van de uitstoot van uw auto krijgt uw auto een kleur toegekend.

Wanneer u een rode sticker heeft wordt u in geen enkele milieuzone toegelaten. De algemene regel is dat dieselvoertuigen van voor 2001 een rode sticker krijgen, ook is deze regel toepasbaar voor benzinevoertuigen die voor het jaar 1993 gebouwd zijn. Heeft u dus zo’n voertuig dan heeft het naar alle waarschijnlijkheid geen zin om een milieusticker aan te vragen.

Deze milieustickers kunt u gemakkelijk kopen bij uw lokale anwb winkel of online bestellen via de website van de ANWB. Indien u de milieusticker online bestelt u deze binnen 5 werkdagen thuisgestuurd.

Wij staan voor u klaar

Onze experts staan voor je klaar met advies over parkeerplekken vergelijken en beantwoorden graag je vragen.

Stuur ons een e-mail Bel ons
Help