Routebeschrijving naar Frankfurt International Airport

Op deze pagina kunt u uw reis plannen naar Frankfurt International Airport. Tevens staan hier handige tips voor als u per auto door Duitsland rijdt.

Adresgegevens

Frankfurt International Airport

Hugo Eckner Ring
60549 Frankfurt
Duitsland

Verkeersinformatie:

Op de wegen rondom Frankfurt airport kan het altijd erg druk zijn. Ook buiten de vakantieperiode’s om. Houd daarom altijd goed de filemeldingen in de gaten voordat u op reis gaat. Lees ook de handige informatie over Duitsland door. Zo gaat u goed voorbereid op reis.

Frankfurt is goed bereikbaar met de auto. Vanaf de A3, A67 en A5 gaat u direct door naar het vliegveld. Op het vliegveld staat goed aangegeven waar terminal 1 en terminal 2 zijn. Als u met de auto naar Frankfurt gaat zijn dit ongeveer de reistijden vanuit Nederland:

Zolang bent u, onder normale omstandigheden, bezig om bij Frankfurt Airport te komen:

Maastricht → Frankfurt 279 km / 2:45 uur
Groningen → Frankfurt 476 km / 4:48 uur
Utrecht → Frankfurt 394 km / 4:01 uur
Amsterdam → Frankfurt 430 km / 4:36 uur
Eindhoven → Frankfurt 326 km / 3:18 uur

lees meer…

Verkeersdrukte kalenders Duitsland:

Verkeersdrukte Duitsland

Handige informatie Duitsland:

Veiligheidsvest

In Duitsland is het verplicht om een veiligheidsvest in de auto te hebben. Deze moet je bewaren binnen handbereik. Indien je met pech langs de weg komt te staan en je buiten de auto bent, moet je een veiligheidsvest dragen. Het wordt daarom aangeraden één veiligheidsvest per persoon mee te hebben in de auto.

Flitspaalsignalering

Apparatuur waar flitspaal signalering opstaat is verboden in Duitsland. U mag het niet gebruiken maar ook niet op uw navigatiesysteem of app hebben staan. Deze signalering kan op uw TomTom staan, maar ook op een navigatie app op uw telefoon. Zorg er daarom voor dat u dit systeem verwijdert voordat u Duitsland binnengaat.

Millieusticker

Indien u vaker via Duitsland reist, heeft u misschien wel eens gehoord van de Umweltzones. Binnen deze zones is het verplicht een milieusticker op uw auto te hebben. Let wel, u heeft geen milieusticker nodig indien u naar Dusseldorf Airport of naar de parkeeraanbieder rijdt.

Er zijn drie soorten varianten van deze milieusticker, de groene, de gele en de rode. Afhankelijk van de uitstoot van uw auto krijgt uw auto een kleur toegekend.

Wanneer u een rode sticker heeft wordt u in geen enkele milieuzone toegelaten. De algemene regel is dat dieselvoertuigen van voor 2001 een rode sticker krijgen, ook is deze regel toepasbaar voor benzinevoertuigen die voor het jaar 1993 gebouwd zijn. Heeft u dus zo’n voertuig dan heeft het naar alle waarschijnlijkheid geen zin om een milieusticker aan te vragen.

Deze milieustickers kunt u gemakkelijk kopen bij uw lokale anwb winkel of online bestellen via de website van de ANWB. Indien u de milieusticker online bestelt u deze binnen 5 werkdagen thuisgestuurd.

Wij staan voor je klaar

Onze experts staan voor je klaar met advies over parkeerplekken vergelijken en beantwoorden graag je vragen.

Neem contact met ons op