Routebeschrijving naar Dortmund Airport

Op deze pagina kunt u uw reis plannen naar Dortmund Airport. Tevens staan hier handige tips voor als u per auto door Duitsland rijdt.

Adresgegevens

Dortmund Airport

Flughafenring 2
44319 Dortmund
Duitsland

Verkeersinformatie:

Wanneer u vliegt vanaf Dortmund Airport en met de auto naar het vliegveld gaat, kunt u te maken krijgen met veel drukte op de snelwegen rondom Dortmund. Vooral tijdens de vakantieperiodes is het druk rondom het vliegveld. In het onderstaande overzicht hebben we de belangrijkste verkeersinformatie en nuttige tips voor parkeren bij Dortmund Airport voor u samengevat.

Dortmund Airport ligt aan de oostelijke rand van het Ruhrgebied en is uit alle richtingen goed en snel bereikbaar via de belangrijke snelwegen. De luchthaven ligt aan de A40 (B1) en de A44. Deze ligging is dus zeer gunstig. De snelweg wordt momenteel verbreed, waardoor de files kunnen toenemen. Controleer de actuele verkeerssituatie deze snelwegen voordat u vertrekt. Onder normale omstandigheden kunt u echter de volgende reistijden verwachten:

Enschede -> Dortmund Airport; via B54 en A1 = 118 km; 1 uur en 26 minuten
Nijmegen -> Dortmund Airport; via A57 en A42 = 159 km; 1 uur en 50 minuten
Venlo -> Dortmund Airport; via A40 = 110 km; 1 uur en 29 minuten
Maastricht-> Dortmund Airport; via A4 en A1 = 194 km; 2 uur en 10 minuten
Meer informatie...


Verdere informatie over Duitsland

Zelfs als u deze informatie al heeft geraadpleegd, raden we u aan deze goed te onthouden. Om deze redenen willen wij u op het volgende attenderen.


Veiligheidsvest

In Duitsland is het sinds 2014 verplicht dat elke chauffeur een veiligheidsvest in zijn voertuig heeft. Bij een storing of crash moet u het vest aandoen voordat u de gevarendriehoek buiten de auto plaatst.


Flitserwaarschuwingen

Alle technische apparaten die verkeerscontroles weergeven, zijn over het algemeen verboden in Duitsland. Ook secundaire functies van bekende navigatiesystemen zoals TomTom of speciale apps voor je smartphone zijn verboden. De secundaire functie van het navigatiesysteem moet in Duitsland zijn uitgeschakeld.
Meer informatie...

Hulp nodig?

Onze experts helpen je graag met al je vragen over het reserverings- of parkeerproces bij ons.

Neem contact met ons op