Parkos
user
Toggle Navigation
Mag je het vliegveld verlaten tijdens een tussenstop?

Inhoudsopgave

7 minuten leestijd

Mag je het vliegveld verlaten tijdens een tussenstop?

Voor een zakelijke vlucht of vakantie naar het buitenland is het vliegtuig een ideaal vervoersmiddel om naar de plek van bestemming te reizen. De reis probeer je daarbij zo aangenaam te maken als kan. Daarnaast wil je de reiskosten natuurlijk zo laag mogelijk houden. Dit betekent wel dat je de kans hebt om op een vliegveld te moeten wachten op een nieuwe verbinding. Tijd die je op een prettige manier wilt besteden. Maar mag je tijdens een tussenstop het vliegveld verlaten? Op deze vraag kunnen we eigenlijk een kort en bondig antwoord geven. Ja, dat kan zeker! Hieronder lees je wat je moet weten als je te maken hebt met een tussenstop of overstap.

Waar moet ik rekening mee houden als ik het vliegveld verlaat?

Wanneer je een vliegveld wilt verlaten, zijn er aandachtspunten waar je vooraf goed op moet letten. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Wel of geen visum nodig?

Wanneer je binnen het Schengengebied reist, is het mogelijk om het vliegveld te verlaten zonder visum. Onder het Schengengebied vallen 27 Europese landen waarbinnen je vrij kunt reizen. Ga je buiten deze landen reizen, dan moet je aan een visum denken. Zo’n visum is onder andere in Amerika, Dubai en Turkije nodig. Controleer dus altijd de verplichtingen waar je mee te maken krijgt wanneer je een reis met een lange overstaptijd boekt. Zo weet je zeker dat je probleemloos geniet van het land waar je een tussenstop maakt.

Tijd voor je trip buiten het vliegveld

Let ook goed op de tijd die je hebt tussen de vluchten. Als je het vliegveld verlaat, moet je je daarna opnieuw inchecken. Ook kun je in sommige landen met een nieuwe douanecontrole te maken krijgen. Dit kost tijd en daar moet je natuurlijk wel rekening mee houden.

Tijd is ook van groot belang als het gaat om de plaats die je buiten het vliegveld wilt bezoeken. Wanneer een leuke stad of bijzondere bezienswaardigheid te ver van het vliegveld af ligt, kan het zijn dat je er onvoldoende tijd voor hebt. Een goede voorbereiding is dus het halve werk!

Denk aan je bagage

Wanneer je een verre reis maakt, heb je waarschijnlijk ook meer bagage. Op sommige vliegvelden wordt er gezorgd voor je bagage. Dat betekent dat je je hierover geen zorgen hoeft te maken. Op andere vliegvelden moet je er wel zelf bij blijven en ervoor zorgen dat je bagage naar het goede vliegtuig komt. Als er voor je bagage gezorgd wordt, is het wel verstandig om je handbagage goed op orde te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een mobiele telefoon die goed is opgeladen en neem de adapter mee. Een portemonnee met geld, een identiteitsbewijs of je visum, pinpas of creditcard mogen natuurlijk ook niet ontbreken!

Zijn er voordelen aan een vlucht met lange overstaptijd?

Mag je het vliegveld verlaten tijdens een tussenstop?

Misschien denk je dat een vlucht met een lange overstaptijd zonde van de tijd is. Het tegendeel is echter waar. Vaak zijn dit soort vluchten namelijk een stuk goedkoper. Daarbij is het prettig dat je wat langer de benen kunt strekken. In een vliegtuig heb je over het algemeen weinig beenruimte. Wat bewegen kan het vervolg van de reis een stuk aangenamer maken.

Daarnaast zijn er landen die reizigers stimuleren om een vlucht met lange tussenstop te nemen. Zo kun je bijvoorbeeld met een gratis visum worden uitgenodigd om een stad of een stukje van het land te bezichtigen. Hierdoor wordt een verre reis nog aantrekkelijker!

Wat kun je doen als je toch op het vliegveld blijft?

Natuurlijk kun je ook gewoon op het vliegveld blijven. Dit kan wel vervelend zijn als je lang moet wachten. Toch is het de beste oplossing wanneer je te weinig tijd hebt om bijvoorbeeld een stad te bezichtigen. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om deze wachttijd te overbruggen.

Een goed boek om te lezen dat is natuurlijk al een heerlijke manier om de tijd te overbruggen. Het beluisteren van muziek kan eveneens een ontspannen afleiding zijn. Wil je de tijd doorbrengen informatie over je reis opzoeken? Neem dan een laptop of tablet mee. Zorg dat de batterij goed vol is en denk aan een adapter. Op de meeste vliegvelden is Wifi aanwezig en hoef je je over internet geen zorgen te maken.

Ook nu geldt dat een portemonnee met pinpas of creditcard handig is. Op een vliegveld zijn winkels waar je kunt shoppen, iets kunt eten of drinken.

De service van Parkos

Of je nu een korte of lange reis maakt. Parkos maakt het een stuk eenvoudiger. Dankzij het valet parkeren, shuttle parkeren en hotel parkeren, ben je zeker van een parkeerplaats en vervoer naar de terminal. Deze service bieden we aan in meerdere landen en voor meerdere vliegvelden. Ook voor je vertrek vanuit Nederland kun je bij Parkos terecht. Zo begin je ontspannen aan je reis vanaf Schiphol Airport, Rotterdam Airport en Maastricht Aachen Airport.