Route naar Zaventem Brussels Airport
Plan je route hier
Adresgegevens
Parkeerinstructies
Verkeersinformatie
Verkeersinformatie
Wanneer jij tijdens de vakantieperiodes met de auto door België rijdt, willen wij jou erop wijzen dat je de verkeersinformatie goed in de gaten moet houden. Er zijn namelijk een aantal drukke trajecten in België waar je op moet letten. We helpen jou graag op weg door hier deze informatie te verstrekken. Ook geven we jou handige tips over het reizen door België.
Over het algemeen is Zaventem Airport goed bereikbaar per auto. De luchthaven ligt aan de Snelweg E19, voorbij het drukke traject tussen Breda en Antwerpen. Houd dus de verkeersinformatie met betrekking tot de E19 goed in de gaten. Zo kun je eventueel een alternatieve route plannen als er verkeersopstoppingen zijn op deze snelweg.
Onder normale weersomstandigheden kun je uitgaan van de volgende reistijden.
Openbaar vervoer naar Zaventem Airport
Het treinstation op het vliegveld bevindt zich direct onder de terminal van de luchthaven. Zo ben je binnen enkele minuten van het perron op de luchthaven. Er rijden 8 treinen per uur van en naar het centrum van Brussel. Vanaf Rotterdam is Brussels Airport binnen 1 uur en 40 minuten met de trein te bereiken. Amsterdam bereik je binnen 2 uur en 30 minuten met de trein. Dat kan met de NS Intercity, Thalys of Eurostar. Met de eigen auto naar het vliegveld is natuurlijk veel comfortabeler.
Onder de normale omstandigheden kun je uitgaan van de volgende reistijden:
Van Naar Uren Amsterdam Zaventem Airport 201 kilometer 2:29 uur Maastricht Zaventem Airport 106 kilometer 1:21 uur Rotterdam Zaventem Airport 141 kilometer 1:42 uur Utrecht Zaventem Airport 168 kilometer 2:10 uur Breda Zaventem Airport 95 kilometer 1:08 uur
Dagelijks drukke trajecten:
Ringwegen van Brussel en Antwerpen
E19 Breda richting Antwerpen
E25 Luik richting Bastogne en Arlon (vooral bij Luik en aansluiting E411)
E34 Eindhoven richting Antwerpen
E40 Brussel richting Oostende (vooral tussen Merelbreke, Drongen en Aalter)
E313 Antwerpen richting Luik
E411 Brussel richting Luxemburg (vooral bij Brussel)
Verkeersdrukte kalenders België:
Klik hier voor de Verkeersdrukte kalender van ANWB. Deze pagina geeft je de mogelijkheid om de drukke dagen in Nederland, België en omliggende landen te zien, bijvoorbeeld tijdens de zomervakantie.
cc Flickr
Routebeschrijving voor parkeren op Brussels Zaventem Airport
De parkeerfaciliteiten op Brussels Zaventem Airport bieden diverse tarieven en parkeerduren. Het is eenvoudig om de route naar zowel de officiële als alternatieve parkeerplaatsen te vinden met behulp van onze routeplanner. Je vindt de route naar Brussels Zaventem Airport Official parking via de officiële website van Brussels Zaventem Airport. Daarnaast zijn er speciale parkeerzones voor het ophalen en wegbrengen van vrienden en familie.
Bij Parkos is het plannen van je route naar Brussels Zaventem Airport zeer eenvoudig. Onze unieke routeplanner neemt al je zorgen weg. Het adres van Brussels Zaventem Airport wordt automatisch ingevuld, zodat je meteen kunt beginnen met het plannen van je route. Bovendien bieden we handige opties om je vertrek nog vlotter te laten verlopen. Bij Parkos begrijpen we dat elke reiziger unieke behoeften heeft, en daarom bieden we deze flexibiliteit in routeplanning. De routeplanner wijst je automatisch de snelste weg naar je parkeeroptie op Brussels Zaventem Airport. Of je nu kiest voor lang parkeren, shuttle service of valet parking, je ontvangt altijd de meest efficiënte route van ons. Zo ben je verzekerd van een vlotte aankomst op de parkeerlocatie, zonder onnodige omwegen.
Handige informatie België
Gevarendriehoek
Wanneer je met de auto op reis gaat door België, is de gevarendriehoek een verplicht item dat je moet meenemen. Als je pech hebt of betrokken bent bij een ongeval op de snelweg, moet je deze gevarendriehoek ongeveer honderd meter achter je voertuig plaatsen. Op andere wegen moet de gevarendriehoek ongeveer 30 meter achter je voertuig geplaatst worden. Het gebruik van alleen je alarmlichten is hierbij niet voldoende.
Veiligheidsvest
Naast de gevarendriehoek is het in België verplicht om een veiligheidsvest in jouw auto te hebben. Als je pech hebt en uit de auto moet stappen om de gevarendriehoek neer te zetten, is het voor jouw eigen veiligheid aan te raden om een reflecterend veiligheidsvest te dragen. Zo kunnen andere weggebruikers jou duidelijker zien. Zorg er dus voor dat je een veiligheidsvest in jouw auto hebt liggen voordat je op reis door België gaat.
Flitspaalsignalering
In België is het verboden om apparatuur in jouw auto te hebben die actief zoekt naar mobiele of vaste snelheidsapparatuur en infrarood camera's. Het gebruik van GPS-apparatuur die flitspaalinformatie doorgeeft is echter toegestaan. Dit omvat het gebruik van een navigatiesysteem of een mobiele telefoon met een flitspaal-app. Beide zijn toegestaan in België.
Brandblusser
Hoewel een brandblusser alleen verplicht is voor Belgische automobilisten, raden we toch aan om een brandblusser in jouw auto mee te nemen. Zo voorkom je eventuele problemen bij een controle door de politie.
Verkeersregels
Hieronder hebben we de belangrijkste verschillen aangegeven met betrekking tot verkeersregels in België die anders zijn dan in Nederland.
cc Flickr
- Het is verboden om door te rijden bij een oranje licht.
- Als je stilstaat, bijvoorbeeld voor een brug, is het verboden om jouw motor draaiende te houden. Dit wordt namelijk als onnodig beschouwd.