Het parkeerdilemma: autosleutels inleveren of niet?

Parkeren bij één van de vele particuliere bedrijven rondom een vliegveld kan een flinke geldbesparing opleveren, maar roept tegelijkertijd vragen op. Eén van de dilemma’s is de keuze tussen het inleveren of meenemen van de autosleutel. Waarom moet ik eigenlijk mijn sleutel inleveren, is het wel veilig en wordt er niet gereden met mijn auto? De meest gestelde vragen met betrekking tot het autosleutel dilemma hebben wij onder de loep genomen.

 

Waarom?

parkeergarage

cc Wikimedia

 

De reden voor het inleveren van de autosleutel kan heel verschillend zijn; type parkeerlocatie, veiligheid, of zelfs een verzekeringskwestie. Het type en de inrichting van een parkeerlocatie bepalen in de meeste gevallen of u de autosleutel dient in te leveren. Veel parkeerbedrijven hanteren een systeem wat lijkt op het zogenaamde “first in - first out”, waarbij auto’s kort verplaatst moeten worden. Zo wordt er zo efficiënt mogelijk gebruik gemaakt van de ruimte en beschikbaarheid van het parkeerterrein. Daarnaast staan de auto’s op datum om lange wachttijden bij terugkomst te voorkomen. Door wettelijke bepalingen en verzekeringseisen kan het voorkomen dat er bij calamiteiten auto’s verplaatst dienen te worden omdat ze het werk van hulpdiensten bemoeilijken of verhinderen.

 

Is het veilig?

sleutels inleveren

cc Jessica Paterson

 

Het achterlaten van je autosleutel is een kwestie van vertrouwen. Juist om deze reden doen de bedrijven er alles aan om het grote vertrouwen van klanten niet te schaden. Sleutels worden daarom veilig opgeborgen in een kluis en beheerd middels een sleutelprotocol. Door deze strenge controle en naleving van het protocol beschikt niet zomaar iedereen over toegang tot de aanwezige autosleutels. Daarnaast zijn de parkeerbedrijven volledig verzekerd tegen beschadiging, verlies of diefstal. Klanten worden altijd nadrukkelijk gewaarschuwd om geen waardevolle spullen in hun auto achter te laten.

 

Wordt er gereden met mijn auto?

formulier parkeren

cc Pixabay

 

Door het zogenaamde “first in - first out” systeem dat parkeerbedrijven hanteren, wordt er kort met auto’s gereden. Spookverhalen over kleine vage bedrijfjes die auto’s kilometers ver zouden parkeren op onbewaakte plekken, zorgen ervoor dat klanten vaak onterecht sceptisch zijn over inleveren van de autosleutel. Om deze grote factor van het autosleutel dilemma weg te nemen, kunnen klanten gebruik maken van kilometerregistratie. Het formulier om kilometerregistratie bij te houden kunt u samen met een parkeerbedrijf invullen, iets wat steeds meer door parkeerbedrijven wordt aangeboden. Deze formulieren zijn op internet eenvoudig te vinden en te downloaden. De medewerkers die rijden in de auto’s zijn tevens volledig verzekerd tegen eventuele beschadigingen. De ervaren chauffeurs kennen het terrein daarnaast erg goed, waardoor de kans op ongelukjes erg klein is.

 

Mocht je toch graag je autosleutels mee willen nemen, kies dan voor een parkeerbedrijf waarbij je de autosleutel niet hoeft in te leveren. Op onze website kunt u zien bij welke parkings dit mogelijk is.

 

Heeft u vragen?

Onze klantenservice staat voor u klaar op werkdagen tussen 9:00 - 17:00 uur.

Email of bel ons.