Stage bij Parkos CRO/UX

Wie is Parkos?

Parkos is een van de grootste e-Commerce platformen van Noord-Nederland, wij zijn een vergelijkingswebsite voor het parkeren bij vliegvelden. Onze missie is het dan ook om parkeren rondom vliegvelden transparanter te maken en het voor een consument makkelijker te maken om verschillende aanbiedingen te vergelijken. Ons platform is inmiddels actief in Nederland, Duitsland, België, Italië, Frankrijk, Spanje, Zweden, Polen, Denemarken, Oostenrijk en Luxemburg. Daarnaast zijn we sinds kort ook actief in Australië en Amerika! Dit hebben we allemaal gedaan in maar 5 jaar vanuit Groningen.

Met Parkos hebben we de afgelopen maanden al meerdere prijzen gewoon, we zijn namelijk een van de snelst groeiende e-Commerce platformen van Nederland en weten jaar op jaar onze omzet flink te verhogen. Bij Parkos vinden we groei enorm belangrijk zowel met het bedrijf als ook persoonlijk. Ons motto is dan ook ‘Fail Fast, Learn Fast’. Van je fouten leer je immers het beste.

Momenteel bestaat Parkos uit een team van ongeveer 30 mensen, naar verwachting komen er de komende maanden nog veel mensen die zich bij ons team gaan aansluiten. Aangezien we een internationaal bedrijf zijn, zijn er ook veel verschillende culturen op de werkvloer aanwezig en spreken we onderling veel Engels. Zo zijn er werknemers die uit Italië, Spanje, Frankrijk, Polen en Duitsland komen.

Jouw rol bij Parkos

Je wordt een volwaardig teamlid binnen het marketing team en je gaat je verdiepen in CRO. Het marketing team bestaat uit een e-Commerce Manager, 2 SEA specialist, 2 SEO specialisten en 1 CRO specialist. Een hele hoop ervaring en kennis dus waar jij echt wat van gaat leren. Maar … Wat is eigenlijk CRO? CRO staat voor Conversion Rate Optimisation, dit komt neer op het optimaliseren van websites. Voor CRO maak je gebruik van UX design, psychologie en data. Het optimaliseren wordt gedaan door middel van bijvoorbeeld A/B testen. Hoe dat precies in zijn werking gaat, gaan wij je uitleggen en binnen korte tijd ga jij onze CRO specialist ondersteunen. Ook bieden wij jou een spoedcursus HTML/CSS, mocht je daar nog minder ervaring mee hebben. Je gaat afhankelijk van jouw stage- of afstudeeropdracht vanuit school 2 tot 4 dagen meewerken in het marketing team.

De opdracht

Je gaat je focussen op een specifiek onderdeel van één van onze websites die je gaat verbeteren bijvoorbeeld het reserveringsformulier op de Amerikaanse website. Dit formulier ga je optimaliseren door middel van A/B testen. Op deze manier laat je je sturen door data, want data liegt niet! Om tot de A/B tests te komen heb je UX en psychologie nodig, om vervolgens een design van je test te gaan maken en deze daadwerkelijke te gaan implementeren.

Wil jij bij ons afstuderen? Daar hebben wij ook ruimte voor! Je kunt bijvoorbeeld onze website gereed maken voor gebruikers met een aandoening (denk aan mensen met een depressie of autisme). Jij gaat dan uitzoeken wat voor “gehandicapte” gebruikers beter werkt en hoe de website dan eruit komt te zien. Heb je andere ideeën of voorkeuren? Andere onderwerpen zijn altijd bespreekbaar. Samen met jou gaan we er een leerzame stageperiode van maken waar je later in jouw carrière nog profijt van hebt!

Wie ben jij?

Je bent een goede fit in het team wanneer je het leuk vindt om Engels te spreken en in de pauzes meedoet met tafeltennissen (rond de tafel). Daarnaast heb je de volgende eigenschappen/skills:

 • Gestructureerd
 • Gemotiveerd
 • Ambitieus
 • Doorpakken
 • Ervaring met design
 • Interesse in psychologie en data
 • Pre is dat je HTML/CSS kunt lezen, aanpassen en schrijven

Wat kun je van de begeleiding en Parkos verwachten?

Jouw begeleider wordt Sander Volbeda. (hint: zoek me even op via LinkedIn als je meer over me wilt weten). Hij heeft een achtergrond in Front-end development, UX Design en CRO. Je gaat nauw met hem samenwerken gedurende jouw stage periode.

 • Stagevergoeding $$$
 • Spoedcursus tot CRO specialist
 • HTML/CSS cursus (mits je dat nodig hebt)
 • Persoonlijke begeleiding
 • Open en transparante bedrijfscultuur. Je kunt met iedereen makkelijk in contact komen en om hulp vragen.

Lijkt het je leuk om bij ons stage te lopen of wil je eens vrijblijvend een kijkje nemen bij ons? Bel (06 1472 1302) of mail (l.kling@parkos.com) gerust onze recruiter Laura Kling om een afspraak te maken.

Help