Decar66

Zo reis je als een local!

Als ‘toerist’ is het soms lastig een stad écht te leren kennen. Waar zijn de leuke, karakteristieke cafés? Wat voor historie schuilt er achter deze stadswijk? Waar is het beste lokale voedsel te vinden? Hier een aantal bruikbare tips om te reizen als een echte local.

Leer de taal

cc Ali Edwards

Vaak kunnen inwoners het erg waarderen wanneer je hun taal spreekt. Je hoeft de taal echt niet volledig te beheersen, maar met een aantal standaard zinnetjes kom je vaak al een heel eind. Wanneer bewoners zien dat je je best doet om de taal te spreken, zullen ze je eerder helpen dan wanneer je een gesprek begint met “Can you please help me, sir?”. Vaak vinden locals het juist leuk om jou de taal te leren. Dit kan je snel leuke gesprekken en contacten opleveren.

Sta open voor nieuwe dingen

cc Pommes king

Het ligt misschien iets voor de hand, maar openstaan voor nieuwe dingen is hét geheim voor reizen. Ook is respect voor de lokale bevolking een essentiële stap naar culturele bewustwording. Stap eens uit je comfortzone en probeer eens die Escargots! Succes is niet altijd gegarandeerd, maar je zult zien dat het je veel positieve ervaringen brengt.

Activiteiten met locals

cc Jerick Parrone

Wie kunnen er beter antwoord geven op al je vragen dan locals? De website van Like A Local City Guide biedt een uitkomst voor reizigers die willen integreren in de plaatselijke cultuur. Je kunt de locals ‘inhuren’ activiteiten met ze te doen. Deze activiteiten zijn zeer divers: van stadswandeling tot cocktailworkshop. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en locals vinden het erg leuk om deze met je te delen.

Free Walking Tours

cc Arne Bos

Houd je van stadswandelingen? Bijna elke wereldstad beschikt over ‘free walking tours’. Je krijgt onder begeleiding van een local de mooiste plekjes van de stad te zien. De reisgidsen weten alles over de stad, dus vraag ze gerust om tips en aanbevelingen. De Free Walking Tours zijn helemaal gratis en zeker de moeite waard.

Slaap tussen de locals

cc Chris Phan

Wil je nog een stapje verder gaan dan op pad gaan met een local? Wijken ontdekken die buiten het stadscentrum liggen, maar een hoge culturele waarde hebben? Neem dan een kijkje in het dagelijks leven van de inwoners van je reisbestemming. Elke stad en elke wijk heeft een unieke cultuur, die vaak herkenbaar is in de bouw en inrichting van woningen. Wanneer je overnacht bij een inwoner van de stad, zul je de cultuur snel begrijpen. Overnachtingen bij locals kun je boeken via Airbnb.

Eet als een local

cc Kimubert

Houd je van eten en wil je graag de proeven van de lokale keuken? Laat een local een maaltijd voor je serveren! Via Cookening of Eatwith kun je voor een laag bedrag een kijkje nemen in de keuken en eetcultuur. Een unieke manier om kennis te maken met de lokale bevolking.

Deel dit artikel: Twitter

Ook leuk om te lezen:

Laat een reactie achter

Ben je een ervaren reiziger of eerder een onervaren toerist?

0 meest gelezen artikelen
Help