Pixabay

Zo parkeer jij je auto het snelst

Het niet kunnen vinden van een parkeerplek is volgens RTL Nieuws een van de grootste ergernissen onder automobilisten. Het is vervelend en zonde van je tijd en vooral als je je vliegtuig moet halen, is het belangrijk dat je geen kostbare tijd verliest. Dit kan erg stressvol zijn en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Reserveer een parkeerplek

cc Pexels

Van tevoren je parkeerplek reserveren is niet alleen goedkoper maar ook tijdbesparend. Als je reserveert, heb je namelijk gegarandeerd een plek. Het kan dus niet zo zijn dat de parkeerplaats vol is. Zo hoef je niet eindeloos op zoek te gaan naar een plekje voor je auto en ga je zonder stress op reis. Het maken van een reservering kan bij Parkos tot 24 uur voor aankomst bij de parking en is gemakkelijk en snel. Je bent dus tijdens de voorbereidingen van je reis ook weinig tijd kwijt aan het vergelijken en het maken van de reservering.

Parkeer op de route

cc Pexels

Als je kiest voor shuttle parkeren, is het verstandig om te boeken bij een parking die op de route naar het vliegveld ligt vanaf je woonplaats. Zo voorkom je dat je moet omrijden naar de parking. Dit bespaart tijd maar natuurlijk ook benzinekosten omdat je minder kilometers aflegt. Op onze website vind je voor elke parking de ligging op de kaart. Ook bij valet parkeren is het handig om de route te plannen naar het vliegveld om stress onderweg te voorkomen.

Valet parkeren

cc Pixabay

Als je extra tijd wilt besparen, is valet parkeren een aanrader. Je rijdt dan naar de vertrekhal en geeft je auto hier af. Een medewerker van de parking parkeert vervolgens de auto voor je. Je hoeft de auto dus niet zelf te parkeren en je hoeft ook niet met de shuttlebus naar het vliegveld. Na het afgeven van je auto kun je je direct gaan voorbereiden op je reis en na de reis kun je meteen weer in je eigen auto naar huis rijden. Vergeet niet om op tijd telefonisch contact op te nemen met de parking om te voorkomen dat je op het vliegveld lang moet wachten op de chauffeur.

De beste tactiek

cc Pexels

Als je niet van tevoren reserveert, heb je de kans om toch terecht te komen bij een overvolle parking. In dit geval is er een tactiek om het snelst een parkeerplek te vinden. Uit een onderzoek van Amerikaanse hoogleraar psychologie Andrew Velkey blijkt namelijk dat je het best een willekeurige rij kunt kiezen om te beginnen met zoeken. Ook moet je vooral geen rondjes gaan rijden. In plaats daarvan kun je het best stilstaan en afwachten. Ook kan het slim zijn om voorbijgangers te vragen of ze op weg zijn naar hun auto. Dan kun jij namelijk hun parkeerplek overnemen. Door een parkeerplek te reserveren, voorkom je deze frustrerende zoektocht en ga je zonder stress op reis.

Deel dit artikel: Twitter

Ook leuk om te lezen:

Laat een reactie achter

Hoe bespaar jij tijd tijdens het parkeren?

0 meest gelezen artikelen
Help