Flikr

Vreemde verkeersregels in het buitenland

We denken altijd dat Nederland hét land is van de verkeersregeltjes. Draag je geen gordel? €140 boete. Bel je niet Handsfree? €230. Onnodig claxonneren? €370. Toch zijn we niet het enige land met opmerkelijke verkeersregels. Er zijn landen die onze regels misschien nog wel overtreffen. Die landen kunnen dichterbij zijn dan je denkt.

Een vieze auto besturen in Rusland

In Nederland maakt iedereen zich er wel eens schuldig aan: het rijden in een vieze auto. Soms is er geen ontkomen aan. Maar wie in Rusland achter het stuur stapt, kan er maar beter voor zorgen dat de auto schoon is. In Rusland mag je namelijk niet in een vieze auto rijden. Een boete kan oplopen tot 2000 Russische roebels, wat ongeveer gelijk is aan € 30.

cc Flikr

Koplampen en mensen overrijden in Scandinavië

Scandinavië is een populaire bestemming om een auto of camper te huren. Wie door Scandinavië rijdt, moet er wel voor zorgen dat de koplampen aanstaan. In Scandinavië is het verboden om zonder koplampen aan te rijden, ook al is het overdag. Denemarken kent nog een regel die wij Nederlanders niet kennen. Check hier voor vertrek altijd of er iemand onder de auto ligt. Dit is namelijk ook verplicht.

cc Flikr

Door plassen rijden in Japan

Het gebeurt vaker dan zou moeten: een voorbijganger loopt over straat wanneer een voorbijgaande automobilist het gaspedaal even indrukt bij een fikse waterplas. In Japan krijg je een fikse boete wanneer je door een waterplas rijdt en een voorbijganger nat spat. Meer dan €55 euro boete is te verwachten. Eigenlijk niet eens zo heel slecht bedacht, vind je niet?

cc Flikr

Rooksignalen in de Verenigde Staten

In Pennsylvana in de V.S. is het verplicht om op een landweg rook signalen te geven om het vee te waarschuwen dat er en auto aankomt. Wanneer een automobilist hier vee tegenkomt, dient hij te stoppen en rustig te wachten tot de dieren gepasseerd zijn.

cc Flikr

Walvissen schieten in Californië

Nog een opmerkelijke wet die de Amerikanen hanteren.In Californië mag je niet op dieren schieten vanuit de auto. Behalve als het dier een walvis is. Dan mag het wel.

cc Charlie Stinchcomb

Tanken in Duitsland

Ben je onderweg naar uw parkeerplaats bij Düsseldorf Airport of Weeze Airport en rijd je op de snelwegen van Duitsland? Zorg voor een volle tank! Stilstaan langs de snelweg is al vervelend genoeg, maar in Duitsland is een boete te verwachten wanneer de benzine opraakt op de snelweg.

cc Pete

Auto wassen met ondergoed in San Francisco

Voor ons lijkt een auto drogen met ondergoed misschien een tikkeltje ongewoon. In San Francisco is het blijkbaar een veelvoorkomend fenomeen, aangezien de Amerikanen er zelfs een wet voor hebben ingesteld. In San Francisco mag je namelijk geen auto’s droogmaken met gebruikt ondergoed.

cc Shira Gal

Ruitenwissers in Luxemburg

Automobilisten zonder ruitenwissers in Luxemburg, kunnen een fikse boete verwachten. Ruitenwissers zijn in Luxemburg op iedere auto verplicht, zelfs auto’s zonder voorruit.

cc Basheer Tome

Voetgangers in Singapore

Singapore kent drukke wegen. Bestuurders in dit land moeten goed op eventuele voetgangers letten. In Singapore is het namelijk verboden om minder dan 50 meter van een overstekende voetganger verwijderd te zijn.

cc Soham Banerjee

Wildplassen in Engeland

Wildplassen is illegaal in de meeste landen. In Engeland geldt dit ook, maar chauffeurs van Hackney Taxi’s kunnen wildplassen zonder een boete te krijgen. Ze moeten alleen wel aan een aantal eisen voldoen. Wildplassen is toegestaan, zolang het tegen het achterwiel van je auto is en je rechterhand de auto aanraakt. Dit maakt het toch al een stuk lastiger. Maar wat moet, dat moet.

cc Wikipedia
Deel dit artikel: Twitter

Ook leuk om te lezen:

Laat een reactie achter

Ken je nog meer bizarre verkeersregels of ben je hiervan zelf al eens de dupe geworden?

0 meest gelezen artikelen
Help