Geograph.org.uk

Vreemde verkeersborden langs de weg

Bij Parkos staat je auto veilig. We willen ook dat je zelf veilig op reis gaat! Verkeersborden vind je overal: onderweg naar je parkeerplaats of tijdens je route op reis. Om je veiligheid te waarborgen, zetten we verwarrende verkeersborden in binnen- en buitenland op een rij. Op deze manier weet je enigszins wat je onderweg kunt verwachten én welke plaatsen je beter kunt vermijden.

Magische rotonde

cc Wikimedia

Besluit je een roadtrip te maken door Groot-Brittanië? Pas dan op voor de ‘Magic Roundabout’ in de stad Swindon. Deze rotonde bestaat uit vijf mini-rotondes en kan zeer verwarrend zijn. Je kunt de grote rotonde zowel met de klok mee als tegen de klok in oprijden. Op de vijf mini-rotondes gaat het verkeer met de klok mee. Dit zijn wij Nederlanders over het algemeen niet gewend. De Magic Roundabout is bedoeld om het verkeer sneller te laten doorstromen en opstoppingen te voorkomen.

SOTP hier!

cc ABC7News

Deze nogal grove fout in Oakland, Californië zorgde voor veel hilariteit in de media. Oke, de bedoeling van het woord ‘sotp’ is duidelijk: je had vast niet de neiging om hier voorrang te nemen. Toch vragen we ons af waar deze man of vrouw mee bezig was tijdens het aanbrengen van de markering op deze weg.

Hier heeft liefde geen kans van slagen

cc nuwanda94

Ga je met je geliefde op vakantie naar de Sunshine State? Het is wellicht verstandig om de Lovers Lane te vermijden, want hier in Florida is de straat van de liefde een doodlopende weg. Het Lovers Lane Park in Florida is daarentegen wel zeker de moeite waard!

Moeilijk uit te spreken naam

cc Wikimedia

Deze weg heeft waarschijnlijk de meest verwarrende en opmerkelijke naam in de geschiedenis gekregen. Het verhaal erachter is nog mooier. De naam is bedacht door Curtis Springer, die zijn kuuroord deze naam gaf. Hij wilde dat zijn Spa de laatste naam in geografische boeken werd. Helaas is dat niet gelukt. Het geluid van een wespensoort kreeg deze titel. Tegenwoordig staat er op de plek van het kuuroord aan de Zzyzx Road een studiecentrum van de California State University.

Inkopen doen met je paard

cc Gerard Stolk

Mocht je rond de sinterklaas periode je auto willen inruilen voor een paard, hier kun je rustig gaan winkelen terwijl je paard geparkeerd staat. Het voordeel hiervan is dat je geen parkeergeld hoeft te betalen. Helaas is de plaats waar dit bord stond, onbekend.

Pas op: overstekende ganzen en laagvliegende koeien

cc Warpr

In West-Vlaanderen vind je dit verkeersbord. We begrijpen dat je met een dilemma zit, wanneer je deze tegenkomt: moet je opletten voor koeien of voor ganzen? Na wat research kwamen we achter het antwoord. Je moet in Zedelgem letten op overstekende koeien! Waarschijnlijk had de persoon die hiervoor verantwoordelijk was, de dag ervoor iets te diep in het glaasje gekeken. Je weet nu in ieder geval hoe het zit.

Fietsers graag afsappen!

cc Typ Wanders

Inwoners van de stad Groningen waren van streek toen ze dit verkeersbord tegenkwamen. Wat werd hier nu mee bedoeld? Inmiddels is het bord al weggehaald. Je zult dit verwarrende verkeersbord dus niet meer tegenkomen.

Omlegging in West-Vlaanderen

cc R/DV/RS

Dit verkeersbord kun je vinden in Brussel. Kom je het woord ‘omlegging’ tegen onderweg naar Zaventem Airport? Maak je zich dan geen zorgen. Wanneer je rechts afslaat, word je niet geëxecuteerd. Met dit woord bedoelen Vlamingen dat er een omleiding is.

Deel dit artikel: Twitter

Ook leuk om te lezen:

Laat een reactie achter

Welke opmerkelijke of verwarrende verkeersborden ben jij tegengekomen in het verkeer?

0 meest gelezen artikelen
Help