scottnj

Verboden producten in je handbagage

Reizigers proberen de vreemdste items mee te nemen in het vliegtuig. Ook ‘onschuldige’ producten worden soms geweigerd bij de security. Om je een teleurstelling op het vliegveld te besparen, vertellen we je welke producten verboden zijn in je handbagage.

Veiligheidseisen

Soms moet je bij betalen voor je bagage. Veel reizigers kiezen er dan voor om alleen met één stuk handbagage te reizen. Wanneer je hiervoor kiest, moet je je wel realiseren dat je misschien niet alles naar je behoefte in je koffer kunt stoppen. Om de veiligheid van passagiers in het vliegtuig te waarborgen, zijn luchtvaartmaatschappijen genoodzaakt veiligheidsregels te hanteren. Wat wel en niet in je handbagage meegenomen mag worden, kan verschillen per luchtvaartmaatschappij. Deze moeten soms streng zijn. Dit kan als gevolg hebben dat bepaalde producten in je handbagage bij de security geweigerd worden. Om deze teleurstelling te voorkomen, vertellen we je de regels van de security. Sommige producten kun je beter in je ruimbagage stoppen of helemaal thuislaten.

Regel 1: Je mag geen vloeistoffen meenemen die meer dan 100 ml bevatten

Voordat je inpakt, is de 100 ml regel een belangrijk punt om over na te denken. Deze regel is ingevoerd om te voorkomen dat er een vloeibare bom in het vliegtuig afgaat. De 100 ml regel geldt ook voor lip gloss, lotions, parfums en souvenir sneeuwbollen. Ook over het verpakken van vloeistoffen zijn er regels opgesteld. Vloeistoffen moeten bij elkaar verpakt worden in één afsluitbare transparante verpakking, met een inhoud van niet meer dan één liter. De maximale afmetingen van de transparante verpakking zijn 20 cm x 20 cm. Denk erom dat je geen verpakkingen in je handbagage hebt van meer dan 100 ml, ook al zijn ze voor de helft leeg. Ook dan kunnen vloeistoffen namelijk geweigerd worden.

Regel 2 Producten waarmee je iemand kan bedreigen of verwonden

Ook producten waarmee je iemand kunt verwonden zijn verboden in je handbagage. Dit zijn niet alleen producten als messen of pistolen, het kunnen ook alledaagse producten betreffen. Denk aan sportbenodigdheden als een badminton racket of een hockey stick. Deze producten kun je beter in je ingecheckte koffer stoppen. Ook kunnen puntige voorwerpen, zoals grote scharen, een vishengel of zelfs stiletto’s geweigerd worden. Je mag ook geen (realistisch) speelgoedpistool meenemen, omdat je daarmee iemand kunt bedreigen.

Regel 3 Producten en stoffen die brand of explosies kunnen veroorzaken

Uiteraard willen luchtvaartmaatschappijen geen producten mee die in het vliegtuig kunnen exploderen. Denk hierbij aan gas aanstekers, batterijen die kunnen lekken, maar ook verfspuitbussen. Mocht je chemische stoffen in je handbagage mee willen nemen, controleer dan bij de luchtvaartmaatschappij of het product is toegestaan.

Regel 4 Medicatie zonder verklaring

Luchtvaartmaatschappijen kunnen medicijnen verbieden in het vliegtuig, wanneer je geen verklaring hebt waarin staat dat je ze nodig hebt. Zorg hier dus voor! Deze regel wordt bij veel luchtvaartmaatschappijen gehanteerd om het illegaal meesmokkelen van medicijnen te voorkomen. Denk behalve medicijnen ook aan dieetproducten. Wanneer je deze verklaring van je arts hebt, is het geen probleem om je medicijnen mee te nemen in je handbagage.

Goedkoop parkeren bij Schiphol

Bekijk het aanbod op Parkos.nl
Deel dit artikel: Twitter

Ook leuk om te lezen:

Laat een reactie achter

Zijn er bij jou wel eens producten geweigerd uit je handbagage?

0 meest gelezen artikelen
Help