Pixabay

Frankie says Relax!

Voor de meesten onder ons is het niet zo makkelijk om de juiste balans te vinden tussen werk, familie en jezelf. Je hebt altijd en overal 1001 dingen te doen, lijkt het soms. Zelfs als je op vakantie gaat, houdt de stress soms aan. Hierbij dus wat tips om dagelijks gestress tegen te gaan.

Stressvrij eten

cc Bernard Goldbach


Je hebt vast wel eens gehoord van een wonderdrankje of -eten, waar je direct fris en fruitig van wordt. Dergelijke magische kruiden en toverdrankjes bestaan natuurlijk niet, maar sommige etenswaren hebben wel degelijk een ontstressende werking. Groene thee helpt woede te verlichten, maar alleen al het theezetten, inschenken en drinken creëert al speelruimte.

Ook kauwgom of een andere knabbel zorgt voor rust. Dit ligt hem niet aan het eten zelf, maar aan de activiteit van het kauwen. Dus knabbel gerust verder, en kies voor een stuk selderij of een wortel als je wat gezonds wilt. Of bijt eens in een mango, terwijl je jezelf op een tropisch strand indenkt. Het linalool dat in mango’s zit helpt mee om je verder te ontzorgen.

Neem de tijd

cc Pixabay


Het is niet erg om soms even stil te zitten. Als je jezelf een beetje overweldigd vindt, neem even pauze. Tel langzaam achteruit, van 10 naar 1, en weer vooruit naar 10. Deze kleine inspanning (al klinkt het makkelijker dan het soms is) drukt alle zorgen even naar de achtergrond. En daarna heb je weer even wat meer overzicht.

Of kom even uit de stoel als je voor langere tijd zit. Loop even naar het koffieapparaat, maak een rondje om de theebestelling op te nemen. Een beetje beweging breekt de dag wat meer in stukken en is ook een ontstresser. Vergeet niet om even uit het raam te kijken om even wat anders dan je problemen voor je te zien.

Plan de dag

cc theritters


Geen zorgen, ik bedoel niet dat alles in je agenda moet inplannen. Zorg gewoon dat je je dagelijkse to-do-lijst een voor een afloopt. Je kunt jezelf erg productief voelen als je elke dag bezig bent met van alles tegelijk, maar dit zorgt alleen voor extra stress. Focus op één ding tegelijk en je zult vaker dingen afkrijgen. Anders blijf je elke dag naar een volle waslijst staren. Kleine dingen kun je altijd tussendoor blijven doen, maar multitask met mate.

Sowieso, helpt het om zo nu en dan wat te organiseren. Ruim je (werk)tafel eens op, zet alle boeken weer in de kast en wis onbelangrijke e-mails. Dit geeft je tijd om te reflecteren op wat nu er echt toe doet (professioneel of persoonlijk).

Of droom even weg over je plan voor dit weekeinde of je komende vakantie. Vooruit kijken op leuke dingen, maakt een mens al gelukkiger. En met wat frisse moed, kun je de dagelijkse stress ook weer wat beter aan. Dus browse even over het web of regel nog even je parkeerplek voor de vakantie. Dit helpt je niet alleen op dat moment, maar maakt je reis weer net wat rustgevender.

Deel dit artikel: Twitter

Ook leuk om te lezen:

Laat een reactie achter

Heb jij nog tips om de rust te bewaren in drukke tijden? Laat het ons hieronder weten!

0 meest gelezen artikelen
Help