Pexels

Op reis met kinderen

Op reis gaan met je kinderen is een bijzondere ervaring. Als ouder wil je natuurlijk dat de vakantie goed verloopt. Hiervoor moet je wel met een aantal dingen rekening houden, of je nu gaat reizen met een baby, kleuter of tiener. Voor jonge kinderen zijn alle nieuwe indrukken erg spannend. Tieners kunnen opstandig zijn en geen zin hebben in een vakantie met hun ouders. Lees onderstaande tips om toch verzekerd te zijn van een succesvolle en onvergetelijke vakantie met het hele gezin.

Samen voorbereiden

cc Pexels

Een vakantie is vooral voor jonge kinderen een nieuwe en spannende gebeurtenis. Bereid je kind hierop voor zodat hij of zij niet gestresst raakt. Leg uit wat jullie gaan doen, hoe de reis zal verlopen en wat zij hiervan kunnen verwachten. Ga op zoek naar leuke manieren van voorbereiden. Zoek bijvoorbeeld in een atlas op waar jullie naartoe gaan of ga op zoek naar reisboekjes voor kinderen. Ook is het leuk om foto’s te laten zien en om samen met je zoon of dochter zijn of haar koffer in te pakken.

Vakantie-activiteiten

cc Pexels

Om een beter beeld te krijgen van hoe je reis eruit komt te zien, kun je een lijstje maken van dingen die je graag wilt zien en doen. Vraag je kinderen ook vooral naar wat zij niet willen missen op vakantie. Dit is een goede manier om iets oudere kinderen enthousiast te maken. Houd er rekening mee dat tieners het misschien leuk vinden om er zo nu en dan zonder hun ouders op uit te gaan. Maak van tevoren duidelijke afspraken zodat hier geen ruzies over zullen ontstaan. Een leuke tip voor jongere kinderen is om te reizen met het openbaar vervoer. Zij zijn gewend te reizen met de auto en vinden bussen, treinen en boten daarom veel spannender.

De vliegreis

cc Greg

Kinderen kunnen net als wij tijdens het opstijgen last krijgen van hun oren. Je kunt dit voorkomen door ze iets te laten eten of drinken. Voor een baby kan het helpen om te sabbelen op een speentje. Vergeet voor je baby verder niet om luiers, luierdoekjes en schoonmaakdoekjes bij de hand te hebben. Daarnaast is het handig om een extra setje kleding en ook een extra shirt voor jezelf mee te nemen in je handbagage voor als je baby moet spugen. Zorg ervoor dat je kind zich vermaakt tijdens de reis. Voor jongere kinderen kun je klein speelgoed meenemen of een tablet met spelletjes of filmpjes erop. Oudere kinderen kunnen zich vaak prima zelf vermaken met bijvoorbeeld een boek of een spelcomputer.

Tijdens de vakantie

cc Pexels

De meeste kinderen krijgen na aankomst veel energie door de vele nieuwe prikkels, zelfs na een vermoeiende reis. Probeer hier zoveel mogelijk van te profiteren door iets actiefs te gaan doen als wandelen of zwemmen, ook als je zelf wel moe bent. Van niks doen word je namelijk alleen maar meer moe. Daarnaast is het de eerste nacht verstandig om jongere kinderen in verschillende ruimtes te laten slapen. De kans is namelijk groot dat ze op een ander tijdstip wakker worden en elkaar dan wakker maken. Verder is het natuurlijk het belangrijkst om vooral te genieten van de fijne tijd met je gezin.

Deel dit artikel: Twitter

Ook leuk om te lezen:

Laat een reactie achter

Heb jij nog goede tips voor een reis met kinderen?

0 meest gelezen artikelen
Help