Twitter

Mode(trends) in het buitenland

Misschien heb je iets van de trend in Azië meegekregen afgelopen jaar: Plastic bag swimsuits. De trend begon in Taiwan en werd een ware social media hype. Behalve deze trend, zijn er nog meer mode(trends). Soms is het gewoon leuk, maar soms is zit er ook een praktische reden achter. We laten je kennismaken met de (voor ons) bizarre modetrends in het buitenland.

Baardmutsen, IJsland

cc Wikimedia

De gemiddelde jaarlijkse temperatuur in IJsland ligt rond de vier graden, de gemiddelde winterse temperatuur is slechts twee graden. IJsland is daarmee één van de koudste vakantiebestemmingen ter wereld. Met name boeren waren veel buiten en hadden last van de kou. Om de boeren hiertegen te beschermen werd hiervoor gezichtsbescherming ontworpen. Later werden deze her-uitgevonden en ze werden Beardcaps genoemd. De baardmutsen worden gemaakt van 100% IJslands schapenwol en bestand tegen kou en regen. Wil je ook een baardmuts om de koude wintermaanden door te komen? Ze zijn hier te bestellen in twee varianten: de Farmer en de Gentlemen.

Face-kini, China

cc Fashionby He

Lig je graag ‘s zomers op het strand te bakken voor een kleurtje? De meeste Chinezen moeten hier niet aan denken! Een bruin kleurtje is volgens hen een teken van armoede. In China is er vooral in de maanden juli en augustus volop zon. Insmeren met factor 50 weerhoudt hen niet van een kleurtje. Daarom is de Face-kini vorig jaar uitgevonden. De Face-kini is beschikbaar in alle kleuren en beschermt je ook nog eens tegen kwallenbeten: wat wil je nog meer?

Puntschoenen, Mexico

cc Wikipedia

Deze puntige schoenen worden gedragen in Mexico. Er wordt op deze schoenen gedanst in clubs, bruiloften en vele andere feestjes. De trend is begonnen bij Mexicaanse electro- en dance liefhebbers. Inmiddels zie je ook in de Verenigde Staten mannen dansen op deze schoenen, ook wel Elf-boots genoemd. Durf jij een dans te wagen?

Surma en Mursi stam, Ethiopië

cc Rod Waddington

Inwoners van Zuid-Ethiopië die behoren tot de Surma en Mursi stam, creëren hun eigen unieke modestijl. Ze gebruiken hiervoor de middelen die ze hebben. Dit is textiel, maar de mode bestaat ook uit natuurelementen en lichaamsbeschilderingen. Je kunt het mooi vinden of juist niet, maar de Ethiopiërs zijn in ieder geval creatief en vindingrijk!

Manba, Japan

cc Flickr

Deze modestijl in Japan genaamd Manba, is een variant op de populaire Ganguro subcultuur. Manba meisjes verven hun haar zilverblond en kleden zich in felle kleuren. Het gebruik van niet-bescheiden make-up valt extra op door het contrast met de donkerbruin geverfde huid.

Wodaabe stam, Nigeria

cc Wikimedia

Als je denkt dat dit geschminkte vrouwen in jurken zijn, dan heb je het mis. In de Wodaabe stam zijn het de mannen die hun uiterlijk uiterst belangrijk vinden. Ze vinden het geen probleem om hier urenlang mee bezig te zijn, want de mannen kunnen ervoor beloond worden. De meest aantrekkelijke man wordt door de vrouw ‘uitverkoren’.

Deel dit artikel: Twitter

Ook leuk om te lezen:

Laat een reactie achter

0 meest gelezen artikelen
Help