Pexels

Mannen wantrouwend richting vrouwen als het om inparkeren gaat

Uit onderzoek blijkt dat mannen flink wantrouwend zijn als een vrouw naast hun auto inparkeert. Zo blijven mannen bijna drie keer vaker staan kijken als ze zien dat een vrouw naast zich inparkeert dan wanneer een andere man dit doet. Vrouwen doen dit bij mannen niet blijkt uit onderzoek van parkeerwebsite Parkos.

De website hield een enquete over parkeergewoontes onder 1014 klanten. Van de mannen blijft 26% staan kijken als een vrouw naast zijn auto inparkeert. Dit terwijl maar 7% blijft kijken als een man z'n auto er naast zet. "Opvallend is ook dat vrouwen minder wantrouwig richting mannen zijn en meer wantrouwend staan tegenover andere vrouwen" stelt Arne Bos van Parkos. Slechts 9,1% van de vrouwen geeft aan specifiek te blijven kijken als een man naast haar auto inparkeert, terwijl 17% blijft kijken als een andere vrouw naast haar inparkeert.

Proberen in te parkeren

Er werd zeer wisselend gereageerd op de vraag of men zou inparkeren als het twijfelachtig is of de auto past. Van de mannen gaf 46% aan het altijd te zullen proberen, terwijl dit percentage bij de vrouwen op slechts 13% ligt. Gemiddeld gezien geven de respondenten hun inparkeerkunsten een 7.6. Mannen schatten zichzelf flink hoger in met een gemiddeld cijfer van 8.3 ten opzichte van de vrouwen met een 6.7.


Onderzoeksgegevens


Wel cijfer geef je jezelf wat betreft inparkeren?

Mannen: wanneer blijf je staan kijken als iemand naast je inparkeert?

Vrouwen: wanneer blijf je staan kijken als iemand naast je inparkeert?

Mannen: als ik twijfel of mijn auto past

Vrouwen: als ik twijfel of mijn auto past
Deel dit artikel: Twitter

Ook leuk om te lezen:

Laat een reactie achter

Wanneer blijf je staan kijken als iemand naast je inparkeert?

0 meest gelezen artikelen
Help