Jaysin Trevino

Inchecken voor je vlucht? Zo werkt het!

Online inchecken, iedereen doet het tegenwoordig. Lange wachtrijen bij de incheckbalie zijn verleden tijd. Met online inchecken voorkom je veel stress vooraf. Online inchecken kan vaak tot een aantal uur van te voren en in veel gevallen kies je zelf je stoel. Maar hoe werkt het inchecken nu precies?

Vaak kan inchecken op verschillende manieren:

  • Via de website van de luchtvaartmaatschappij
  • Via de Smartphone Applicatie van deze maatschappij
  • Via self-service kiosken op de luchthaven of via de incheckbalies

Inchecken kan dus thuis, onderweg of ter plekke op het vliegveld. Kijk van te voren goed vanaf en tot welke tijd het mogelijk is in te checken. Deze informatie vind je op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Inchecken via de website

De meeste reizigers kiezen ervoor thuis in te checken voor hun vlucht. Je hebt in dit geval je boardingpass al binnen en je kunt direct op het vliegveld je bagage inchecken. Hieronder een stappenplan over hoe online inchecken exact werkt.

  1. Ga naar de website van je vliegtuigmaatschappij
  2. Vul hier je vluchtgegevens en je eigen gegevens in
  3. Selecteer de vluchten en check eventueel medepassagiers in
  4. Kies zelf je stoel in het vliegtuig. Tegen een toeslag reserveer je een stoel met extra beenruimte.
  5. Print je boardingpass en neem deze mee naar het vliegveld

Wanneer je op het vliegveld bent aangekomen, kun je direct je bagage inchecken. Op vele vliegvelden kun je ook dit zelf doen.

Inchecken via een mobiele applicatie

Veel luchtvaartmaatschappijen bieden de mogelijkheid in te checken via een mobiele applicatie. Ook dit is erg gemakkelijk en snel. Je downloadt hiervoor de applicatie op je telefoon. Vervolgens log je in en vul je persoonlijke gegevens en vluchtgegevens in. Je ontvangt een unieke streepjescode via e-mail. Het is ook mogelijk dat je deze direct kunt downloaden. Printen is in vele gevallen niet noodzakelijk, de code laten zien is dan voldoende. Controleer wel van te voren of de luchthaven elektronische incheckcodes ondersteunt.

Op de luchthaven inchecken

Wanneer je online inchecken niet helemaal vertrouwt, kun je altijd ter plekke op het vliegveld nog inchecken. Medewerkers kunnen in dit geval helpen. Het nadeel van ter plekke inchecken is dat er kans is op lange wachtrijen. Ter plekke inchecken kan via de incheckbalies of via de self-service kiosken op de luchthaven. Let wel op: inchecken via de self-service kiosken kan extra kosten met zich meebrengen. Informatie hierover vindt u op de website van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt.

cc Flikr
Deel dit artikel: Twitter

Ook leuk om te lezen:

Laat een reactie achter

Hoe check jij het liefst in?

0 meest gelezen artikelen
Help