alljengi

Hoe je de voordeligste vliegtickets boekt

Een vliegvakantie boeken geeft een goed gevoel: dit is het moment dat de reis vastligt. Maar bij veel reizigers blijft het kostenaspect wel knagen: vliegtickets zijn niet goedkoop. Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige trucs die ervoor zorgen dat je niet teveel betaalt voor je vliegticket.

Tip 1: wees flexibel

Luchthaven

Schiphol Airport is de grootste luchthaven van Nederland: de meeste vluchten gaan vanaf dit vliegveld. Toch zijn er ook andere kleinere luchthavens die wellicht jouw vlucht ook aanbieden. In enkele gevallen zijn vliegtickets bij regionale vliegvelden voordeliger dan bij de grote vliegvelden. Vergroot je blik en bekijk ook de vliegtickets vanaf luchthavens over de grens (Düsseldorf Airport, Zaventem Airport etc.). Je kunt hiermee veel besparen. Voor het vervoer en parkeren bij buitenlandse vliegvelden zijn er voordelige oplossingen.

Overstapmogelijkheden

Een rechtstreekse vlucht is natuurlijk het prettigst, toch kan een overstap je veel in kosten besparen. Wanneer je hier flexibel in staat, zal dit veel in kosten kunnen uitmaken. Onderin dit artikel wordt beschreven hoe je met Skyscanner de goedkoopste vliegtickets inclusief overstapmogelijkheden kunt vinden.

Vertrekdatum vlucht

Je kunt veel geld besparen op je vliegticket door je simpelweg niet vast te houden aan een bepaalde reisdatum. Bekijk bijvoorbeeld de meest goedkope vliegopties van de maand waarin je wilt reizen, in plaats van een specifieke reisdatum in te vullen.

Duur verblijf

Ook een flexibele reisperiode helpt bij het vinden van goedkope vliegtickets. Gaat je voorkeur bijvoorbeeld uit naar 12 dagen vakantie? Er is een kans dat 14 dagen goedkoper is. Die twee dagen extra vakantie, daar zie je toch geen problemen in?

Daarnaast zul je een aanzienlijk verschil in prijs ontdekken wanneer je buiten vakanties en populaire feestdagen reist. In april betaal je soms de helft minder dan exact hetzelfde vliegticket in de maand juli.

Beste tijd om te boeken

De beste tijd om te boeken is zeer afhankelijk van de bestemming. Er zijn theorieën die aangeven dat 6-8 weken voor je vlucht de beste periode is om vanaf Nederland vliegtickets te boeken, maar nogmaals: het hangt er erg vanaf waar je heengaat. Het is overigens wel aan te raden om voor verre reizen nog eerder te boeken dan voor reizen binnen Europa.

Lastminute of vroeg boeken? Let op: lastminutes zijn niet altijd voordelig! Hiermee moet je echt geluk hebben. Wanneer je niet op zoek bent naar een vliegticket naar een specifieke bestemming, kan een Lastminute je veel geld besparen. Wanneer je reisbestemming al ver van te voren bekend is, kun je beter vroeg boeken. Vooral de prijzen van populaire bestemmingen schieten vlak voor de vliegdatum omhoog. Op tijd boeken is in de meeste gevallen de goedkoopste manier om vliegtickets te vinden.

De meeste luchtvaartmaatschappijen maken nieuwe tarieven en aanbiedingen op dinsdag en woensdag bekend. Wanneer je een vliegticket op een maandag boekt, loop je dus het risico dat de prijs de volgende dag omlaag gaat. Het boeken van vliegtickets kan daarom het best op dinsdag of woensdag.

Tip 2: wees niet te snel tevreden

Schakel Cookies uit

Je denkt misschien dat je de goedkoopste optie gevonden hebt, maar het kan best zijn dat de prijs verhoogt is wanneer je later weer dezelfde vliegtickets bekijkt. Veel luchtvaartmaatschappijen (maar ook vergelijkingssites) worden verdacht van het volgen en onthouden van ons gedrag op internet. Zo kunnen ze de prijzen verhogen als je interesse in een vliegticket toont. Er is onderzoek naar dit verschijnsel gedaan, maar bewijs hiervoor is niet gevonden. Zorg dat je cookies uit hebt geschakeld, om dit uit te sluiten. Een andere computer, laptop of tablet gebruiken kan er ook voor zorgen dat je niet teveel betaalt.

Vergelijk twee enkele vluchten met een retourvlucht

Veel reizigers boeken direct een retourvlucht: dit is namelijk het gemakkelijkste. Toch kun je veel besparen wanneer je twee aparte vluchten boekt. Met een beetje verdieping in de mogelijkheden kan dit je zo veel geld besparen.

Bekijk acties en meld je aan voor nieuwsbrieven

Ook is het de moeite waard om rekening te houden met acties van luchtvaartmaatschappijen. KLM heeft bijvoorbeeld elk jaar de Werelddeal Weken. Bepaalde routes zijn aanzienlijk in prijs verlaagd. Daarnaast helpt het inschrijven van nieuwsbrieven bij het vinden van lage prijzen. Bij veel online organisaties die vliegtickets aanbieden, kun je een prijsalarm instellen. Wanneer een vliegticket tot een lage prijs is gedaald, ontvang je hierover een E-mail. Ook kun je sparen voor goedkope vliegtickets met Airmiles.

Tip 3: zoek vliegtickets via Skyscanner

Voordelige vliegtickets met Skyscanner

Skyscanner is een handige en zeer gebruiksvriendelijke methode om de goedkoopste vliegtickets te vinden. Skyscanner biedt vele opties aan die je helpen de goedkoopste optie te vinden en speelt in op bijna iedere bovengenoemde trucs. Dit doen ze doordat je kunt:

  • Zoeken naar de goedkoopste vertrek- en aankomstdatums in een bepaalde maand of jaar
  • Zoeken naar de goedkoopste vliegvelden om vanaf te vliegen
  • Zoek naar ‘overal’: naar welke bestemming zijn vliegtickets het goedkoopst?
  • Het Skyscanner prijsalarm: U ontvangt een e-mail wanneer de prijs van een bepaalde vlucht sterk daalt.
Deel dit artikel: Twitter

Ook leuk om te lezen:

Laat een reactie achter

Heb je nog meer tips om de goedkoopste vliegtickets te scoren?

0 meest gelezen artikelen
Help