moniek58

Genieten van de winterzon

In de winter zijn er genoeg plekken op de wereld waar de zon schijnt en iedereen kan genieten van zon, zee en strand. De 7 leukste plekken waar je zongarantie hebt en zeker een bezoek waard zijn staan hieronder.

1. Dubai

cc Pixabay

Dubai is tegenwoordig een populaire trekpleister bij Nederlanders om in de winter bij te komen. Hier schijnt de zon gegarandeerd en de gemiddelde temperatuur is 25 graden in de winter. Het regent hier amper en het is altijd warm. Niets voor niets is dit daarom een van de meest geboekte bestemmingen voor de winterzon. De temperatuur van de zee blijft ook erg warm. In de winter is deze nog 23 graden. In Dubai kun je meer dan alleen genieten van het strand. Winkelen en genieten van de luxe’s die dit Oosterse land te bieden heeft.

2. Curaçao

cc Skitterphoto

Curaçao is het populairste eiland onder de Caribische eilanden bij Nederlanders. Dit is mede omdat de temperatuur hier altijd zo’n 30 graden is en de zon de hele dag schijnt. in december en januari is er meer kans op regen, maar in februari al een stuk minder. De hoofdstad Willemstad is een populaire plek om te overnachten en ook de Jan Thiel Baai. Dit eiland is een mooie plek om te gaan snorkelen. In Curaçao kun je ook genieten van cultuur. Zo is de bovenstaande Handelskade een bekende plek om te bezoeken en er zijn veel plantagehuizen te bekijken. Deze worden ook wel het landhuis genoemd en zijn gebouwd op een heuvel zodat vanaf hier de plantage in de gaten gehouden kon worden.

3. Canarische eilanden

cc adamkontor

De eilandengroep de Canarische eilanden is binnen Europa een erg populaire overwinterplek. Deze bestemming is relatief goedkoop in vergelijking tot alle andere bestemmingen en wordt daarom vaak geboekt. Onder de Canarische eilanden horen Tenerife, Lanzarote, Gran Canaria, Fuerteventura en La Palma. Op deze eilanden is het niet per se bikiniweer, maar aangenaam vertoeven zonder jas in een aangename temperatuur (ongeveer 20 graden) kan hier zeker. Vliegen naar een van deze eilanden is zo’n 4 a 5 uur. Op Tenerife kun je bijvoorbeeld mooi fietsen en wandelen en zijn er vele dorpjes te bezoeken. Lanzarote is een vulkanisch eiland, dit is te zien aan de bergen die zijn gevormd door lava. Mede hierdoor is dit eiland erg bijzonder en anders van de andere Canarische eilanden.

4. Kaap Verdië

cc Caroline Granycome

Kaapverdië is een land dat bestaat uit een eilandengroep en ligt voor de westkust van Afrika. De eilanden zijn erg verschillend maar in de hoofdstad Praia is het zo’n 25 graden in de wintermaanden en is de kans op neerslag nihil. Het motto van het eiland is ‘no stress’. Alle verkopers en lokale bevolking gebruiken dit graag om hiermee aan te tonen dat dit de manier is waarop geleefd wordt. En gelukkig houden de toeristen zich hier graag aan. Het regent amper in Kaapverdië wat gunstig is voor de toerist, maar nadelig voor de inwoners. Hierdoor is het moeilijk om eten en planten goed te laten groeien waardoor ook minder banen beschikbaar zijn in dit land.

5. Marokko

cc DanielWanke

Marokko is een divers land met vele kleuren. Het zuiden van Marokko heeft de meeste zon en hier zit ook tevens de meest toeristische badplaats, Agadir. In de winter is het hier ongeveer 20 graden. Er zijn vele bezienswaardigheden in Agadir zoals de Souks, dit zijn de markten in Marokko waar onder andere specerijen, vis, vlees, keukenspullen, kleding en de bovenstaande tajines verkocht worden. Er zijn ook twee rivieren waar veel vogels zitten. Dit geeft erg mooie plaatjes.

6. Mexico

cc Dronepicr

Het mooie Cancun in Mexico is een goede plek om de winter te genieten van een mooi strand, de zee en luxe. Cancun is een erg toeristische plek, maar er zijn ook nog veel elementen uit de geschiedenis te vinden. Die zijn vooral elder in Mexico te vinden. Zoals de Maya stad Chichén Itzá, deze overblijfselen van de Mayacultuur worden veel bezocht door toeristen. Je kan er met een gids een route lopen of het zelf helemaal ontdekken. Daarnaast kan je een bezoekje brengen aan de Laguna Nichupté.

7. Egypte

cc klausdie

Hurghada is een badplaats aan de Rode Zee die veel te bieden heeft voor de gasten van Egypte. De zee is een mooie plek om te snorkelen met zijn mooie koraalriffen. De gemiddelde temperatuur in de winterperiode is 22 graden. De stad heeft een oud stadsdeel, een modern centrum en een deel waar alle luxe resorts en hotels te vinden zijn. Wanneer je Egypte bezoekt moet er natuurlijk een bezoek gebracht worden aan de piramides en Sphinx. Ook een bezoek aan de markt is de moeite waard. Hier leer je de typische cultuur kennen, zijn veel eet kramen te vinden en is er meubilair te koop. Ben je zat van de zee? Kies dan voor een meerdaagse trip naar bijvoorbeeld Luxor. Hier zijn veel tempels en graven van farao’s te bewonderen.

Deel dit artikel: Twitter

Ook leuk om te lezen:

Laat een reactie achter

Waar gaat u naartoe in het voorjaar?

0 meest gelezen artikelen
Help