Pixabay

Efficiënt je koffer inpakken

Koffer inpakken: voor sommigen het begin van het vakantiegevoel, voor anderen een hoop gedoe en ellende. Het is voor reizigers een grote uitdaging. Toch hoeft inpakken niet moeilijk te zijn. Een aantal efficiënte inpaktips zorgen ervoor dat je meer kunt inpakken dan je denkt.

1. Neem niet teveel mee

De meest voor de hand liggende, maar ook gelijk de meest belangrijke tip: houd de hoeveelheid aan kleding en accessoires beperkt. Ben je iemand die teveel mee wil nemen op reis? Leg alles wat je mee wilt nemen op je bed neer. Houd bij het inpakken altijd drie vragen in je achterhoofd: Naar welke bestemming ga je? Wat ga je daar doen? Hoe lang ga je op vakantie? In vele gevallen kun je hiervan een derde schrappen! Denk ook efficiënt: neem geen tijdschriften en boeken mee op reis, maar zet je leesvoer op je tablet of laptop (indien je die meeneemt).

2. Schoenen en sokken

Schoenen nemen vaak veel ruimte in je koffer in. Helaas kun je schoenen niet verkleinen of opvouwen. Wat je wel kunt doen, is de ruimte in je schoenen benutten. Je kunt hier namelijk een aantal paar sokken in stoppen. Probeer schoenen zoveel mogelijk in elkaar, aan de zijkant van je koffer te leggen. Omdat het niet heel fris is om je schoenen bij je andere kleding in je koffer te houden, kun je er een plastic tas omheen doen. Je kunt ook twee plastic tassen omheen doen. Dit kost geen extra ruimte, maar kan wel zeker van pas komen. Hier kun je bijvoorbeeld later je vieze was in bewaren.

3. Reisflesjes

Je bent vast bekend met de regel over vloeistoffen in je handbagage meenemen. Vloeistoffen zoals shampoo, dagcrème of gel kun je het beste gewoon in je koffer inpakken. De ruimte die dit inneemt kun je op een eenvoudige manier beperken door reisflesjes aan te schaffen. Deze nemen vaak veel minder ruimte in dan een fles shampoo. Giet de vloeistoffen over en plak een stickertje op het flesje. Je weet dan welke vloeistof er in welk flesje zit. Een extra voorzorgsmaatregel om lekkende flesjes te voorkomen, is het flesje af te sluiten met folie. Hier overheen draai je de dop van het flesje.

4. Oprolmethode

Waarschijnlijk vouw je T-shirts, hempjes en ondergoed op voordat je ze in je kast legt. Om ruimte te besparen in je koffer kun je deze kledingstukken beter oprollen. Dit doe je via de oprolmethode. Bij een T-shirt werkt dit als volgt: je vouwt het onderste randje van het kledingstuk om, je vouwt de mouwen naar binnen en het geheel in de lengte vouw je één keer dubbel. Vervolgens rol je het T-shirt zo strak mogelijk op. Het omgevouwen onderste randje van je T-shirt vouw je om het overgebleven rolletje om en voila: kleiner kun je het T-shirt niet maken!

5. Opvouwmethode

Niet al je kledingstukken kun je inpakken volgens de oprolmethode. Korte en lange broeken, jurkjes, jasjes en overhemden kun je beter inpakken met de opvouwmethode. Ook dit is waarschijnlijk anders dan hoe je normaal gesproken deze kledingstukken opvouwt. Je legt de kledingstukken bij deze methode namelijk om en om over elkaar. Begin bij de broeken: je eerste broek leg je eenmaal dubbel gevouwen links, de volgende op dezelfde manier rechts. Vervolg met jurken en jasjes. Hoe de opvouwmethode precies in zijn werk gaat, zie je in onderstaand filmpje.

Zo, nu weet je manieren om je kofferinhoud zo klein mogelijk te maken. Maar wat is de meest efficiënte manier om ze in je koffer te leggen? Bekijk het filmpje en je komt er snel achter!

Deel dit artikel: Twitter

Ook leuk om te lezen:

Laat een reactie achter

Wat laat jij thuis om je kofferinhoud zo klein mogelijk te houden?

0 meest gelezen artikelen
Help