Arne Bos

Hoe om te gaan met drukke periodes op luchthavens

Drukke periodes bij luchthavens

Op de bekende luchthavens is het eigenlijk altijd druk, het komt vrijwel nooit voor dat je overal zo door kunt lopen en zonder te hebben gewacht in het vliegtuig zit. Een luchthaven kent drukke en minder drukke periodes, de zomermaanden zijn elk jaar weer drukke maanden. Tijdens de zomermaanden gaan de meeste mensen op reis en wordt er het meest gevlogen. De drukte op de luchthaven heeft vaak als gevolg dat er langere wachttijden ontstaan. Deze drukte vindt natuurlijk niet alleen plaats bij de luchthaven, ook de parkeeraanbieders rondom vliegvelden hebben het druk in deze periode. Door middel van deze blog geven wij je een aantal tips over hoe je het beste kunt omgaan met de drukte om en op de luchthaven.

Wat zijn de drukste periodes?

Waar voorheen de drukte rondom luchthavens begon tijdens het begin van de zomervakantie hebben wij de laatste jaren meegemaakt dat de topdrukte veel eerder begint. Vanaf april begint de drukte rondom luchthavens en het blijft eigenlijk tot het einde van oktober overal druk. De zomerdrukte breidt zich dus steeds meer uit, de trend van de afgelopen jaren is dat er steeds meer mensen vliegen en waar meer mensen vliegen zijn er ook meer parkeerplekken nodig. De parkeerplekken van de luchthavens zelf kunnen de drukte niet aan en daar zijn alternatieve parkeeraanbieders voor op de markt gekomen, deze zijn bijna altijd goedkoper dan de parkeerplekken van de luchthaven zelf. Het hoogseizoen wordt dus langer, ook de alternatieve parkeeraanbieders kennen enorme drukte tijdens deze periode. De drukte zorgt natuurlijk voor extra wachttijden. Zorg dat je hierop goed bent voorbereid.

Drukte bij de parkeeraanbieder

Tijdens het hoogseizoen is het dag in dag uit druk bij de parkeeraanbieder en bij het vliegveld. Zorg dus dat je op tijd bij de parkeeraanbieder bent om je auto te parkeren en je door de shuttlebus naar het vliegveld te laten brengen.

Wanneer je je vliegticket hebt geboekt wordt het tijd om te kijken naar het vervoer naar de luchthaven. Het liefst rijdt u natuurlijk in uw eigen auto naar het vliegveld, dit is mogelijk wanneer u via Parkos een parkeerplek reserveert. Wij adviseren om zo vroeg mogelijk jouw parkeerplek te boeken. Op deze manier is de keuzemogelijkheid het grootst en kan het maken van een reservering ook financieel voordeliger uitvallen. Laat ruim voordat je in het vliegtuig zit het echte vakantiegevoel beginnen. Wanneer jij je ticket en de parkeerplek ruim van tevoren hebt gereserveerd zijn dit al twee zorgen minder, vervolgens voorkom je dat je lang in de rij moet staan bij het vliegveld door online thuis in te checken voor je vlucht. Dit is bij bijna alle vliegmaatschappijen mogelijk vanaf 24 uur voor aanvang van je vlucht. Lekker thuis op de bank met een kop thee inchecken voor je vlucht, dit zorgt ervoor dat je de lange wachtrij voor het inchecken voorkomt.

Voorkom stress

Om vakantiestress te voorkomen is het belangrijk dat je goed voorbereid op reis gaat. Het heeft geen zin om te klagen over lange wachttijden en anderen de schuld te geven. Erger je niet aan alle wachttijden en zorg dat jij relaxed aan je vakantie begint. Houd rekening met extra reistijd door de drukte en je hoeft je niet te haasten en kunt met een gerust hart op vakantie.

Een tip om minder snel geïrriteerd te raken door een mogelijke vertraging is de mindset, denk vanaf het moment dat je koffers zijn gepakt: ik heb vakantie. Maak je nergens meer druk om en geniet vanaf dat moment van jouw welverdiende vakantie. Om het perfecte vakantiegevoel te krijgen kun je niet vroeg genoeg beginnen, laat jouw vakantie beginnen op het moment dat je de deur uitstapt.

Deel dit artikel: Twitter

Ook leuk om te lezen:

Laat een reactie achter

0 meest gelezen artikelen
Help