Panoramio

De digitale luchthaven

Omdat Schiphol mee wil doen met de wereld top wat vliegvelden betref moeten ze natuurlijk wel mee gaan met de tijd, niet alleen op het gebied van parkeren bij Schiphol. Dat betekent dat Schiphol digitaal nog meer vooruit moet gaan. Schiphol wil het wachten op het vliegveld in de kiem smoren en het instappen zo efficiënt mogelijk maken door je smartphone te gebruiken. We hebben een aantal technologieën die Schiphol voor 2018 ingevoerd wil hebben op een rij gezet.

1. Schiphol routebeschrijving

Met Google Maps en Apple Maps wil Schiphol dat iedereen de weg vindt op het vliegveld of je nou een eetgelegenheid zoekt of je incheckbalie. Tevens wil Schiphol dat je actuele informatie aanbieden via je smartphone zoals verschillende aanbiedingen die op dat moment van toepassing zijn.

2. Wachtrij voorspelling

Met verschillende technologieën als camera’s wil Schiphol een voorspelling geven hoe groot de wachtrij is aan de passagiers. Als de rij te lang wordt bevonden wordt er een actueel bericht gegeven dat je beter later of eerder kunt komen.

3. Bagageafhandeling door robots

Schiphol gaat experimenteren met robots om bagage nu voortaan met zo min mogelijk menselijke tussenkomst te laten afhandelen. Hierdoor zal de bagage nog sneller afgehandeld worden. Tevens wordt je bagage sneller teruggeven als je op Schiphol aankomt.

4. Geautomatiseerde grenscontroles

Een sensor scant voortaan je instapbewijs en paspoort voor je in het vliegtuig stapt. Als de controle goed wordt bevonden gaan te poortjes automatisch open. Op basis van persoonskenmerken, bestemming en emoties worden passagiers ingedeeld in risicocategorieën. De hoge risicocategorieën worden nog eens extra gecontroleerd.

5. Na de landing

Met samenwerking met andere luchthavens wil Schiphol via de dezelfde app die gebruikte op Schiphol, je actuele informatie geven. Er moet informatie over routebeschrijvingen, douane en het uitsluitende vervoer vanaf de luchthaven beschikbaar komen.

Deel dit artikel: Twitter

Ook leuk om te lezen:

Laat een reactie achter

0 meest gelezen artikelen
Help