Pexels

De 7 beste bespaartips van Nederlandse reisexperts

Een vakantie, wat hapjes en drankjes en lekker eten. Het is niet bepaald goedkoop een vakantie. Maar het is het zó waard! Maar wat zijn de dingen waar op bespaard kan worden? Natuurlijk kan je besparen op je parkeerplaats bij bijvoorbeeld Schiphol of Eindhoven. Maar waar kan je nog meer op besparen? Dit hebben wij aan de experts gevraagd. En niet zomaar experts: reisexperts die hun avonturen delen op hun eigen blog. Deze reislustige mensen vliegen de hele wereld over en weten wel waar je het beste op kan besparen. Lees hieronder hun beste tips.

Bespaar voor vertrek

De twee initiatiefnemers van Reisgenie, Saskia en Kimber, geven graag weetjes om het reizen makkelijker te maken en hebben een tip vóórdat je op vakantie gaat.

“Je bespaart het meeste voordat je op reis gaat. Zorg ervoor dat je een goedkoop vliegticket en een goedkope accommodatie boekt, dan kun je op reis vooral gewoon genieten. We delen op ons blog verschillende tips voor het vinden van goedkope vliegtickets en goedkope hotels.”


Spontaan reizen

De tip van Laura Coolen van What About her is net iets anders. Ze is erg spontaan en raadt aan om niets van te voren te boeken maar gewoon op de bonnefooi op reis te gaan.

"Zo kom je op de mooiste plekken en deze meest onverwachte momenten maken je reis af. Daarnaast vind je de goedkoopste plekjes ter plaatse. Voor je het weet eet en slaap je bij die ene Nepalese familie in huis of vind je een romantisch bamboehutje op een paradijselijk eiland die niet op internet staat.”


Tijdstip van boeken

Henriëtte van Travel around with me heeft al mooie delen van de wereld gezien. Maar haar bucketlist wordt na elke reis alleen maar langer. Haar budgettip is:

“Het tijdstip waarop je een reis boekt kan grote verschillen uitmaken. Een reis is een grote uitgave en over het algemeen worden reizen vaker in het weekend dan doordeweeks gereserveerd. Dat weet de reisbranche ook: vandaar dat prijzen in het weekend vaak hoger liggen dan gedurende de week. Wie vlakbij de grens woont, doet er goed aan over de grens te kijken. Dan heb je kans om goedkoper op reis te gaan. Last but not least; staat de dollar laag? Boek dan je vakantie via een Amerikaanse website.”


Couchsurfen

Kim, eigenaresse van Vrouw op reis, is al naar de VS, Bangladesh, Nepal en India geweest. En dat met een erg klein budget. Ze deelt graag hoe ze zo goedkoop kan rondreizen.

“Neem een tentje mee en ga couchsurfen! In de afgelopen 8 maanden dat ik op reis ben heb ik slechts drie keer voor accomodatie betaald. Al de andere nachten sliep ik in mijn tent of deed ik aan couchsurfen.. hoeveel geld ik daar al mee bespaart heb. Daarnaast kan je tijdens een lange reis ook werken via workaway in ruil voor accommodatie en eten!”


Street food

Annemarie en Mirjam van Ik wil meer reizen hebben samen al veel van de wereld gezien. Samen willen ze anderen inspireren en vooral motiveren om te gaan reizen. Annemarie heeft een goede tip om lekker en goedkoop te eten.

“Eet van de straat! En dan niet letterlijk natuurlijk, maar door het eten van stalletjes op straat (street food) of lokale restaurantjes (kenmerkend zijn TL-verlichting en plastic stoelen), kun je enorm besparen. En dat niet alleen, dit is de manier om de lokale keuken te ontdekken. Vaak nog lekkerder dan fancy restaurants ook! Kijk waar het druk is. Zie je veel locals bij een standje of lokaal restaurantje, dan kun je er vanuit gaan dat het eten er zeer goed is. Niet alleen goedkoop, maar ook een leuke ervaring dus!”


Dagbudget

Eigenaar van We Are Travellers, Roëll, kan niet meer zonder avontuur en heeft een tip als je voor langere tijd de wereld gaat verkennen zoals ze zelf het liefste doet.

“Ga je bijvoorbeeld een paar maanden backpacken of een half jaar op wereldreis, dan is het erg handig om in Excel bij te houden hoe vaak je wat pint. Als je dat per maand bijhoudt, zie je precies wat je uitgeeft en voorkom je dat het te veel is dan het budget dat je hebt. Ook helpt het om jezelf een soort dag-budget op te leggen. Twijfel je of je ergens luxe uit eten moet of een bepaalde excursie wel of niet moet doen, kan je aan de hand van je dag-budget checken of je er nog geld voor hebt of niet.”


Neem de tijd

Lisette van Travellust heeft een liefde voor verre landen en andere culturen. Als klein meisje wilde ze al de hele wereld zien. En daarmee is ze al flink op weg. Haar bespaartip:

“Doe aan slow travel! Ga je backpacken en wil je het liefst zo lang mogelijk weg kunnen blijven met jouw bij elkaar gespaarde budget? Zorg er dan voor dat je in een relaxt tempo reist. Hoe langzamer je reist, hoe lager je dagbudget zal zijn. Je smeert de soms dure activiteiten die je op je bucketlist heb staan over meerdere dagen uit én je verplaatst je relatief minder vaak van a naar b, waardoor de kosten van tourtjes en vervoer dus per dag gezien gemiddeld lager komen te liggen. Als je de tijd neemt om even stil te staan dan leer je een land en al haar facetten pas écht kennen.”


Deel dit artikel: Twitter

Ook leuk om te lezen:

Laat een reactie achter

Wat is jouw ultieme bespaartip?

0 meest gelezen artikelen
Help