Pexels

8 uitzonderlijke overnachtingen wereldwijd

Wij hebben voor jou de meest bijzondere overnachtingen op een rij gezet; van avontuurlijke belevenissen naar luxe hotelkamers. Of wat dacht je van wakker worden tussen de tropische vissen of in een gecrasht vliegtuig? Een ervaring om nooit te vergeten!

1. Een boomhut

cc Tony Guyton

Deze overnachting is een aanrader voor de natuurliefhebber. Je slaapt namelijk in een boomhut, hoog tussen de bomen. Deze hutten in Duitsland zijn helemaal gemaakt van natuurlijke materialen. De hut is voorzien van licht en elektriciteit en er is een toilet aanwezig. Zo hoef je toch niet helemaal back to basic.

2. Een hotel van ijs

cc bjaglin

Het Ice hotel in Zweden is het eerste hotel ter wereld dat volledig is gemaakt van ijs en sneeuw. Het hotel smelt in de zomer en wordt daardoor elke winter opnieuw opgebouwd. Hier werken kunstenaars van over de hele wereld aan mee. Je wordt er ‘s ochtends wakker met een kop thee, een saunasessie en een hete douche om weer op temperatuur te komen.

3. Een gecrasht vliegtuig

cc Gotanero

In deze luxe vliegtuigsuite is slapen in een vliegtuig wél aangenaam. In Costa Rica is een oud vliegtuig omgebouwd tot een luxe hotelsuite met twee slaapkamers, twee badkamers en een keuken. Vanaf het terras heb je vanwege de hoogte een prachtig uitzicht over de jungle en de oceaan. Ook kun je luiaards, toekans, apen en nog veel meer dieren spotten.

4. Onderwater tussen de vissen

cc Wicker Paradise

In Dubai kun je in een onderwatersuite vanuit je bed vissen voorbij zien zwemmen. Maar dit is niet het enige; als je een kamer boekt heb je toegang tot een geweldig waterpark in Atlantis met zwembaden, grote glijbanen en prachtige stranden. Er is zelfs de mogelijkheid om met dolfijnen te zwemmen. Dat wil toch iedereen!

5. Een luxe grot

cc Kevin

Dit hotel in de Amerikaanse staat Arkansas bevindt zich in een grot en is recentelijk compleet gerenoveerd. Faciliteiten die zijn toegevoegd zijn onder andere centrale verwarming, bubbelbaden en wifi-verbinding. Naast het interieur is ook de omgeving van het hotel prachtig. De grot is namelijk te vinden in het Ozark gebergte, een gebied met vele rivieren en watervallen.

6. Een historisch fort op het water

cc Amanda Retreats

No Man’s Fort, een fort dat in de negentiende eeuw is gebouwd om de stad Portsmouth te beschermen tegen Napoleon, is omgebouwd tot een luxe hotel. Het fort ligt tussen de prachtige zuidkust van Engeland en het eiland Wight. Je wordt erheen gebracht met een boot, waarna je de meest unieke locatie van Engeland kunt ontdekken. Er is genoeg te doen; van het bezoeken van een nachtclub tot het volgen van een historische rondleiding. En door het glazen dak kun je ‘s nachts de prachtige sterrenhemel bekijken.

7. Een Hobbit huisje

cc Tom Hall

Slapen in een Hobbit kamer? Zelfs dat kan. Dit hotel in Nieuw Zeeland is geïnspireerd door de film the Lord of the Rings. De huisjes zijn natuurlijk wel iets groter gemaakt zodat mensen er niet in hoeven te bukken. In de omgeving zijn veel grotten en dieren als schapen en ezels te vinden die je het echte Hobbit-gevoel geven. Grappig, toch?

8. Een draaiend hotel

cc Pexels

In je hotelkamer genieten van een veranderend uitzicht, dat kan in Turkije. Het hotel drijft op een watertank waardoor het gebouw kan draaien. Het is daardoor mogelijk om te gaan slapen met uitzicht op het zwembad en wakker te worden met uitzicht op de zee. Op deze manier kun je zoveel mogelijk zien van de prachtige stranden en bergen in de omgeving. Het duurt 2 tot 22 uren voordat het hotel 360 graden gedraaid is. Dit is afhankelijk van het aantal gasten en de weersomstandigheden.

Deel dit artikel: Twitter

Ook leuk om te lezen:

Laat een reactie achter

Op welke bijzondere locatie heb jij overnacht?

0 meest gelezen artikelen
Help