Paula Christensen

De 8 mooiste grotten ter wereld

Over de hele wereld zijn enorm veel grotten te vinden. Deze acht grotten hebben allemaal een mooi uitzicht of bijzondere geschiedenis. Deze grotten moet je zeker in het echt hebben gezien.

1. Ice Cave

cc Abhijeet Rane

De grootste ijsgrot ter wereld ligt in Oostenrijk. Zowel buiten als binnenin de grot is het uitzicht fantastisch. Aan de buitenkant ligt een mooi pad over de bergen naar de grot toe. Vanaf dit pad is het uitzicht fantastisch. De binnenkant van de grot is ook heel indrukwekkend. Hier zijn veel stalagmieten en stalactieten van ijsvormen. Het is ijskoud in deze grot dus kleed je warm aan, zelfs in de zomer. Je hoeft niet het hele stuk naar de grot te lopen: met een kabelbaan kan je een stuk omhoog vanaf de parkeerplaats.

2. Reed Flute Cave

cc Bernt Rostad

In de Reed Flute grot in China vindt regelmatig een lichtshow plaats. Deze kleuren geven een heel mooi effect. Er zijn veel stalagmieten en stalactieten in allerlei vormen die ook alle kleuren van de regenboog krijgen. Je kan een tour volgen door de grot of zelfstandig de grot verkennen. Wil je de grot bewonderen zonder de kleuren? De kans is groot dat je de lichtshow mist als je zonder tour de grot doorgaat.

3. Marble caves

cc Javier Vieras

Deze blauw gekleurde grot ligt in Chili in een meer tussen Chili en Argentinië. De Marble Cave is alleen bereikbaar via het water, omdat de grot zich op een eiland bevind. Het blauwe deel van de grot wordt ook wel de “Marble Cathedral” genoemd. De grot is ontstaan door de bewegingen van de golven. Er zijn diverse locals die met hun boot een tour aanbieden langs de Marble Cave.

4. Batu Caves

cc David FSLoh

De Batu Cave ligt in Maleisië. Met een enorme trap van meer dan zevenhonderd treden kom je bij de ingang van de grot. De Batu Cave is meer dan een grot, het is ook een tempel. Voor de ingang van de grot staat een groot beeld van oorlogsgod Murugan. Let op: er lopen veel apen rond en die moet je absoluut niet voeren.

5. Cueva Ventana

cc Ksenia Andreeva

Deze grot is vooral populair om zijn mooie uitzichtpunt. En dat is niet zo gek als je naar de foto kijkt. Cueva Ventana betekent ‘cave window’ en ligt in Puerto Rico. Je kijkt uit op een mooi landschap met een grote rivier. Je kan naar de grot toe, maar hiervoor maak je wel een beste klim. Een gids zal je langs het pad naar boven leiden.

6. Benagil Sea Cave

cc Bruno Carlos

De Benagil Sea Cave ligt in Portugal vlakbij het strand van Benagil. Ook bij deze grot kan je alleen via het water komen. Je kan erheen varen met een boot. Er zijn diverse tours die je erheen kunnen brengen. Tijdens een tour mag je alleen de boot niet verlaten en zou je dus deze mooie foto niet kunnen maken. Een betere optie is daarom om met een eigen bootje of kajak naar de grot te varen.

7. Cave of Matera

cc Pixabay

De stad Matera, in Italië, heeft diverse grotten. Een van deze grotten is te zien op de foto. De wijk met huizen waar je op uit kijkt vanaf de grot heet Sassi en is vooral bekend omdat de huizen zijn gemaakt uit het steen van de bergen. De huizen kijken uit op een groot landschap waar al deze grotten zich bevinden. Je kan deze grotten zelf gaan bezoeken. Binnenin de grot is niet veel te zien maar het uitzicht vanuit deze grot maakt het bijzonder. Ook kan je op de top van deze rotskloof naar het uitzicht kijken op Sassi.

8. Melissani Caves

cc Fae

In Kelafonia, Griekenland vind je deze grot. De enige manier om de binnenkant van deze grot te zien is met een boot met gids. Het meer ligt in een omgeving omringd met bomen en bos. Het is het mooist om de grot te bezoeken wanneer de zon fel is en het blauwe water oplicht. De grot is heel gemakkelijk te bereiken per voet.

Deel dit artikel: Twitter

Ook leuk om te lezen:

Laat een reactie achter

Welke grot mis jij in deze lijst?

0 meest gelezen artikelen
Help