Keulefm

6 bijzondere vervoermiddelen op reis

De verschillen in cultuur zijn in sommige landen erg duidelijk te zien aan de manier van transport. Zo wordt er in Bali veel gebruik gemaakt van de scooter om van A naar B te komen. En dan gewoon met het gehele gezin! Heel anders dan in Nederland. Dan kiezen we het liefst voor de auto. Als we op reis gaan in Nederland pakken we vaak de auto, ook als er wordt gevlogen vanaf Schiphol pakken we de auto als vervoer hiernaartoe. De 6 leukste manieren van vervoer hebben wij voor je uitgezocht.

1. Shikara varen in India

cc Bombman

Traditioneel gezien wordt deze boot gebruikt om vis te vangen, en het oogsten van planten in het water. De shikara wordt tegenwoordig in India gebruikt als vervoermiddel voor toeristen en lokale bewoners. Vooral bij toeristen zijn deze gekleurde boten erg populair. Deze boot is ook in een veel grotere versie beschikbaar en dan als hotel. Er kan overnacht worden met maximaal 10 personen, er zijn dan enkel bedden op de boot.

2. In een bus varen in Londen

cc Luc Legay

In deze bus kan je zowel op land als in het water van Londen genieten. Het is niet meer nodig om apart met een bus door Londen te rijden en per boot de stad van afstand bekijken. Met Duck Tours blijf je in dezelfde bus en wordt je langs de mooiste trekpleisters van Londen gebracht. Er zijn verschillende routes beschikbaar. De klassieke route en themaroutes. Zo is er bijvoorbeeld de James Bond tour, D-Day Duck tour en de City tour. Een kaartje kost €29 per persoon (volwassene)*. De bus rijdt op basis van vraag en beschikbaarheid.

3. Mokoro in Botswana

cc Martijn Munneke

Een mokoro (of makoro) wordt gebruikt in Botswana en is een soort kano. Deze kano wordt vooral gebruikt in de Okavanga Delta. De gids staat achterin de boot en leidt je met behulp van een stok door de smalle wateren van Botswana. Wanneer je op safari gaat is dit een goede manier om de Okavanga te ontdekken. Dit deel van de Delta wordt ook veel gebruikt voor vissen en het snijden van riet. In deze mokoro passen twee personen en deze manier van vervoer is vooral erg populair omdat je dan een kijkje krijgt in het leven van de bevolking.

4. Fietsriksja in Indonesië

cc 383961

Deze fietsriksja is een karretje die getrokken wordt op een fiets door één man. Sommige riksja’s zijn overdekt In sommige plaatsen is dit wel anders, dan wordt deze kar getrokken door een man te voet. Dit wordt tegenwoordig als taxi gebruikt waar zowel de Indonesiër als de toerist graag gebruik van maakt. Spreek de prijs af voordat je instapt, ook al zou dit niet eens erg nodig zijn want deze fietsriksja is erg goedkoop en ook nog eens goed voor het milieu! En bovendien erg handig in straten waar erg veel voetgangers zijn. Er passen maximaal drie personen in de fietsriksja. Een leuk detail: achterin zit je hoger, dus kijk je over de fietser heen!

5. Dieren kano’s in het Titicana meer

cc Thomas Quine

In Peru vind je deze mooie kano’s. De kano’s zijn er in verschillende soorten en maten, maar allen hebben ze de kop van een dier. Het riet waarvan de kano’s zijn gemaakt komt uit het eigen gebied en wordt gebruikt voor veel voorzieningen in het dorp. De huizen worden hiervan gemaakt, de meubels en de boten natuurlijk. De inwoners leven erg eenvoudig, maar krijgen steeds meer voorzieningen. Als toerist kun je ook op een van deze boten meevaren en de wereld van Peru ontdekken.

6. Kabelbaan in Dresden

cc t4berlin

Deze kabelbaan in Dresden heet de Schwebebahn en gaat van stadsdeel Loschwitz naar Oberloschwitz. De baan is 274 meter lang gaat en gaat zo’n 84 meter hoog. Het is de oudste Schwebebahn ter wereld en bestaat al sinds 1901. Het uitzicht is vanzelfsprekend erg bijzonder en daarom zeker een ritje waard. En omhoog en terug is niet duur: 5 euro voor volwassenen en voor kinderen 3 euro*. Het ritje duurt zo’n 5 minuten, dus genoeg tijd om foto’s te maken en te genieten.

*Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Geraadpleegd op 04-01-2016

Deel dit artikel: Twitter

Ook leuk om te lezen:

Laat een reactie achter

Aan welk vervoermiddel op reis heb jij goede herinneringen? Laat het ons weten!

0 meest gelezen artikelen
Help