Wikimedia

5 meest vreemde gesmokkelde items

Mensen bedenken de vreemdste dingen om drugs, voorwerpen of bijzondere dieren mee te smokkelen in het vliegtuig. Soms slagen ze hierin, maar vaak komt het niet onopgemerkt langs de security. We maakten een overzicht van 5 bizarre items die reizigers mee probeerden te smokkelen.

1. 240 levende vissen

Een man was tijdens zijn reis zo gefascineerd van bepaalde vissen, dat hij besloot er 240 mee naar huis te nemen. Dit is op zich niet opmerkelijk, veel luchtvaartmaatschappijen staan het meenemen van levende visjes zelfs toe. Het merkwaardige aan dit verhaal is de wijze waarop de man zijn visjes wilde vervoeren. De 240 levende vissen had hij namelijk verspreid over vier koffers, die alleen met water gevuld waren. De security van Los Angelos International Airport ontdekte al snel dat er visjes in de koffers zaten. Gelukkig mochten de visjes wel mee, maar dan met de vrachtluchtverkeer.

2. Een baby

Op NAIA Airport in de Filipijnen werd een bizarre ontdekking gedaan. Een 25-jarige vrouw wilde haar twee maanden oude baby in een rugzak mee het vliegtuig in nemen. Ze had niet de juiste papieren voor de baby om het land uit te kunnen gaan. Uiteindelijk werd het wel toegestaan dat de moeder én de baby per vliegtuig naar Papua Nieuw Guinea werden vervoerd. Uiteraard nu wel op een veilige manier voor de baby.

3. Een pompoen van ruim 25 kg

Een reiziger probeerde een enorme groente te vervoeren van Bangladesh naar Engeland. Op Birmingham Airport vonden douaniers dit geen goed idee. Het is namelijk illegaal en daarom werd de groente niet toegelaten door het voedselveiligheidteam. Naast de pompoen probeerde de reiziger ook kilo’s sigaretten en vis naar Engeland te smokkelen.

4. 200 tarantulas

Een Duits echtpaar dat insecten verzamelde in Peru, probeerde koffers vol beestjes mee te smokkelen. Bij Schiphol Airport kwam dit niet onopgemerkt langs de security. Naast koffers met 200 tarantulas, werden er ook duizendpoten, krekels, sprinkhanen en kevers meegesmokkeld. Deze dieren werden vervoerd in plastic doosjes tussen de kleding van het echtpaar. Het stel mocht de insecten niet meenemen en kreeg een fikse boete.

5. Magneet

Een magneet is niet een buitengewoon voorwerp om bij je te hebben tijdens je vlucht. Wat wel opmerkelijk was, is dat er een magneet van buitengewone kracht werd gevonden bij de security. Het vergde de kracht van drie mannen om de sterke kracht van de magneet tegen te werken. De reiziger moest de magneet op het vliegveld achterlaten.

Deel dit artikel: Twitter

Ook leuk om te lezen:

Laat een reactie achter

Zijn er bij jou wel eens producten geweigerd uit je handbagage?

0 meest gelezen artikelen
Help