Cheon Fong Liew

10 gratis apps voor extra reisgemak

Smartphones, tablets en laptops: ze zijn onmisbaar in ons dagelijks leven. Wij snappen dat je tijdens je reis niet continu met je telefoon bezig wilt zijn. Toch zijn er talloze apps die je reis een stuk comfortabeler of minder stressvol maken. We zetten de top tien van gratis reisapps zonder vereiste internetverbinding op een rij.

1. Jet Leg Rooster

Ga je naar een verre bestemming en maak je een lange vliegreis? Dan bestaat de kans dat je last krijgt van een Jet Lag. Gelukkig zijn er apps ontwikkeld die je Jet Lag kunnen verminderen. De app werkt eenvoudig: je vult reisinformatie in (bestemming, vertrektijd etc.) en geeft je persoonlijke slaapgedrag aan. Hoe laat ga je normaal gesproken naar bed en hoe laat sta je op? De app geeft vervolgens aan wanneer je het beste kunt slapen, wanneer je licht het best kunt opzoeken of vermijden en tips over eten en drinken tijdens je vlucht.

2. XE Currency

Prijzen inschatten op reis kan erg lastig zijn. Je bent zo gewend aan de euro, dat je niet altijd weet of iets goedkoop of duur is. De XE Currency app helpt je hierbij. Je kunt elke gewenste valuta omrekenen, hiervoor heb je geen internet verbinding nodig. Elke tien minuten worden de koersen geüpdatet, dus de koersen zijn altijd actueel.

3. Tripadvisor

De app van Tripadvisor kun je zonder internet gebruiken en is zeer gebruiksvriendelijk. Net als op de website van Tripadvisor kun je restaurants, accomodaties en bezienswaardigheden vergelijken. Daarnaast vindt je vele reizigersbeoordelingen. Je kunt voordat je op reis gaat complete stadsgidsen downloaden, waardoor je hoge roaming vermijdt. De app is beschikbaar in het Nederlands.

4. Google Translate

De Google Translate app heeft een aantal zeer handige mogelijkheden. Je kunt de complete taal downloaden van het land waar je heengaat. Zo kun je op ieder gewenst moment op reis een woord of zin in de gewenste taal omzetten, zonder dat je internet nodig hebt. Daarnaast heeft de app een handige foto functie. Zie je een woord op een bord staan en heb je geen idee wat het betekent? Maak een foto van het bord en het woord wordt automatisch vertaald. Ook kun je in veertig talen spraakberichten laten vertalen.

5. Google Maps

Met Google Maps ben je vast bekend: waarschijnlijk heb je ervan gebruikgemaakt om de route naar de parkeeraanbieder uit te zoeken. Ook op reis kun je gebruikmaken van Google Maps, in de vorm van deze handige app. Op de app vindt je gedetailleerde kaarten en routebeschrijvingen. Je kun de uitgebreide kaart van je bestemming downloaden, hierdoor kun je zonder internetverbinding plaatsen bekijken en routes plannen.

6. AllSubway

Ga je veel gebruikmaken van de metro in Europa, Noord- of Zuid-Amerika, Azië of Australië? Dan is de AllSubway app iets voor jou! Van meer dan 100 steden kun je metrokaarten downloaden en offline bekijken. Met AllSubway hoef je niet meer naar de juiste lijn te zoeken op ieder metrostation, je hebt de metrokaart overzichtelijk op je Smartphone. De app is gratis verkrijgbaar via Google Play, downloaden via de App Store kost € 0,99.

7. SOS op reis

Op reis kan je altijd wat overkomen: je bent je paspoort kwijtgeraakt, je portemonnee is gestolen of je krijgt een verkeersongeluk. Het zijn dingen waar je niet aan wil denken, maar ze gebeuren. Met de SOS op reis app heb je de telefoonnummers van al je verzekeringen op een rijtje. Daarnaast vindt je plaatselijke alarmnummers voor de politie, de ambulance en de brandweer. Ook vindt je de snelste route naar de Nederlandse ambassade of het consulaat. Tot slot geeft SOS op reis tips over wat je moet doen bij ziekte, autoschade, diefstal of verlies van pasjes en documenten. De SOS is een zeer uitgebreide en handige app, die je ook kunt gebruiken zonder internetverbinding.

8. De Vakantiedokter

Stel je eens voor: op reis wordt je gebeten door een kwal. Of je krijgt opeens uitslag en je weet niet hoe het komt. Wat doe je dan? Je appt de vakantiedokter! Deze app ontwikkeld door het Zilveren Kruis geeft je antwoord op al je medische vragen. Je krijgt snel reactie in het Nederlands van een medisch expert. Voordat je op reis gaat, vul je je vakantiedossier in, zodat de medische experts je direct kunnen helpen. Naast appen kun je via de app ook een foto sturen van bijvoorbeeld uitslag op je armen. Enorm handig en helemaal gratis.

9. Skype

Wanneer je op reis gaat, is het fijn om je familie en vrienden op de hoogte te kunnen houden. Videobellen met Skype is hiervoor de beste manier. Wat is er nu leuker dan elkaar te zien tijdens je contact op reis? De Skype app kan gedownload worden op Smartphone, maar werkt nog beter via de tablet.

10. Prey Anti Theft

Tegenwoordig zijn je Smartphone, laptop en tablet onmisbare producten op reis. Het zijn manieren om in contact te blijven met de mensen thuis. Maar wat nu als je iPhone ergens laat liggen? Of je laptop wordt gestolen? Dan is er Prey Anti Theft. Via de website die verbinding maakt met de app, kun je je telefoon lokaliseren. Ook biedt Prey je de mogelijkheid om je vermiste telefoon van afstand te vergrendelen. Je kunt met Prey op afstand een foto maken van de persoon die een telefoon in jouw hand heeft. Met een pro account kun je meerdere laptops, telefoons en computers beheren.

Gaat u op reis en bent u op zoek naar een goedkope parkeerplaats bij bijvoorbeeld Schiphol? Bekijk het aanbod op Parkos.nl

Deel dit artikel: Twitter

Ook leuk om te lezen:

Laat een reactie achter

Welke apps gebruik jij op reis?

0 meest gelezen artikelen
Help