Paul Toogood

10 eilanden om bij weg te dromen

Zit je in een winterdip en heb je even geen zin in kou? Dat begrijpen we. Deze droombestemmingen zullen je vast en zeker opbeuren! Mocht je ruimte overhebben in de portemonnee om deze pareltjes te bezoeken, bezoek dan de mooiste onderstaande accomodaties. Zie jij jezelf hier al tot rust komen?

1. Bora Bora, Frans-Polinesië

cc Wikimedia

Bora Bora is het paradijs op aarde en misschien wel één van de meest romantische plekken op aarde. Het eiland is gelegen in de Stille Oceaan tussen Australië en Zuid-Amerika. Het eiland staat bekend om de hutjes boven het heldere blauwe water. Wil je in deze hutjes overnachten? Boek dan bij het Four Seasons Hotel.

2. Jamaica, Caräibische Eilanden

cc Jon Lee Clark

Jamaica is de rust zelve. Dit merk je niet alleen aan de inwoners en de muziek, maar ook aan de prachtige natuur. Wil je optimaal tot rust komen? In het Rockhouse hotel ben je helemaal één met de natuur. Je slaapt in stenen huisjes die gebouwd zijn in rotsen.

3. Fiji

cc Roderick Eime

Het land Fiji bestaat uit meer dan 300 eilanden, waarvan er 106 bewoond zijn. Het eiland die je op de afbeelding ziet, is Malolo. Hier bevindt zich het Likuliku Lagoon Resort, wat net zo exotisch is als dat het er uitziet. Zoals je ziet is het Resort een plaatje in combinatie met een heldere avond.

4. Sint-Bartholomeus (St. Barts), Antillen

cc Bruce Tuten

Alleen mensen die er zijn geweest kunnen meepraten over hoe adembenemend en mooi het eiland Sint-Bartholomeus is. In het Eden Rock Hotel vindt je de meest luxe villa’s die er te op het eiland te vinden zijn. Elk jaar wordt in januari wordt het St. Barts Music Festival gehouden. De beste musici over de hele wereld geven dan een optreden op het eiland.

5. Bali, Indonesië

cc Catriona Ward

Ook de schoonheid van het eiland Bali is niet in één beeld of woord uit te drukken. De vriendelijkheid van de locals, de prachtige vogels en watervallen in het oerwoud en de rijstterrassen maken het eiland van Indonesië uniek. Wil je hier overnachten, midden in de prachtige natuur? Boek dan bij het Four Seasons Hotel in Bali.

6. Grenadines, Antillen

cc Jason Pratt

De Grenadines is een eilandenketen bestaande uit zo’n 600 eilanden. Één van deze eilanden is Mayreau, waarvan Saltwhistle Bay een prachtig strand is. Je kunt wakker worden op dit prachtige witte strand, wanneer je slaapt in het Saltwhistle Bay Club Hotel. Een uniek stukje ongerepte natuur, dat nog weinig door mensenhanden is aangeraakt.

7. Santorini, Griekenland

cc Bruce Harlick

Het Griekse eiland Santorini is het meest gefotografeerde Griekse eiland. Dit is geen verrassing, want buiten onbeschrijfelijk mooie stranden laat het eiland ook iets van de cultuur zien. Het eiland is ontstaan door de uitbarsting van een vulkaan. Hierdoor zijn de meeste stranden donker. De witte huisjes op de donkere rotsen tekenen dit prachtige eiland. Een bijzonder hotel om in te overnachten is het Mystique Hotel, wat helemaal past bij de witte huisjes op de rotsen.

8. Bermuda, Verenigd Koninkrijk

cc Brian Donovan

Een Bermudashort is op dit eiland geen overbodige luxe, eerder een must: zie je jezelf al in dit warme water liggen, tussen de koraalriffen en tropische vissen? Je vindt op het Engelse eiland geen spoor- of snelwegen. Na een stressvol jaar kun je hier in alle rust vertoeven. Je voelt je pas echt koning(in) ter rijk in het Royal Palms Hotel, waar comfort de hoogste waarde heeft.

9. Palawan, de Filipijnen

cc Bro. Jeffrey Pioquinto, SJ

Palawan voldoet waarschijnlijk aan jouw beeld van een tropisch eiland: gelegen in een prachtige natuurlijke omgeving die rijk is aan planten, bloemen en dieren. Voor snorkelen, zwemmen en vooral één worden met de natuur is Palawan het ideale eiland. Dos Palmas Island Resort & Spa laat iedere bezoeker optimaal ontspannen. Wil je liever een iets minder luxe accommodatie? Verblijf dan in één van de hutjes aan de rand van het water. Ook hier is het puur genieten.

10. Praslin, Seychellen

cc Wikimedia

De Seychellen bestaan uit verschillende eilanden die stuk voor stuk uniek zijn. Het eiland op de afbeelding is Praslin. De stenen zijn die liggen aan de diepblauwe zee zijn Granierotsen. Maar dit eiland heeft nog zoveel meer te bieden. Ook de natuur is zeer boeiend. Met een gids ontdek je de natuurlijke wonderen die schuilgaan achter dit prachtige eiland. Relaxen kan in hotel Chateau de Feuilles, waar je van alle gemakken wordt voorzien.

Deel dit artikel: Twitter

Ook leuk om te lezen:

Laat een reactie achter

Op welke van deze eilanden zou jij helemaal tot rust willen komen?

Help